Lehet, hogy végleg elmarad a tokiói olimpia

2021. január 19. 16:20
Valószínűtlen a tokiói olimpia idei megrendezése a 2012-es londoni játékok szervezőbizottságának egyik vezetője szerint.

„Ha elnézem a koronavírus-járvány jelenlegi állását Dél-Amerikában, Észak-Amerikában, Afrikában és egész Európában, akkor nagyon valószínűtlennek tűnik az idei olimpia Tokióban” – nyilatkozta kedden a BBC-nek Keith Mills, aki kilenc évvel ezelőtt a londoni szervezőbizottság elnökhelyetteseként dolgozott.

„Ha a mostani japán rendezők helyében lennék, terveket készítenék a lemondásra vonatkozóan” 

 tette hozzá. A 70 éves sportvezető ugyanakkor kifejtette, a közeljövőben nem számít bejelentésre az ügyben a tokiói házigazdáktól.    

„Szerintem az utolsó percig kivárnak arra készülve, ha a helyzet drámaian javul, és ha az oltás gyorsabban halad a vártnál. Nagyon nehéz döntés lesz, és nem lennék a helyükben” – mondta Keith Mills.    

Egy közelmúltbeli felmérés szerint a japánok mintegy 80 százaléka azt szeretné, ha az idei olimpiát és paralimpiát törölnék vagy elhalasztanák.

A kételyeket felerősítette a koronavírus-járvány újabb hulláma, amely Japánt is elérte, és a pandémia súlyosbodása miatt az olimpia házigazdájánál január elején rendkívüli állapotot hirdettek ki több prefektúrában. A japán kormány ugyanakkor rendre megerősíti, hogy a játékok előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak, és idén nyáron mindenképpen megtartják a tokiói olimpiát, még ha korlátozásokra kényszerülnek is.    

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról elhalasztott olimpia a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpia pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig tart.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem, hogy a 2024-es olimpiát meg beugróként Budapestnek kell átvállalnia a franciaországi polgárháború miatt nem biztonságossá vált Párizstól.

Válaszok:
legyetek | 2021. január 19. 17:44

A magyarországi előkészületek rendben folynak :-)

Japán nyilván nem kevés pénzt ölt a játékok rendezésébe, méltánytalan lenne ha elmaradna. Ha nem lehet megrendezni, még egy évet halasztani kell, legfeljebb két évvel el kell tolni az egész sorozatot, vagy kivételesen két év szünettel rendezni az olimpiát.

Ha észnél vannak, lefújják. Minél előbb.

Nyilván lesz olyan sportoló, aki visszavonul, meg akit ez hátrányosan netán előnyösen érint, de ezen nemigen lehet segíteni. Ha elmarad, mindenkinek rossz.

A liberális demokrácia is baj már?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés