Sebastian Kurz: Minden hét számít

2021. január 18. 17:17
Ausztria, Görögország és Dánia együttesen gyakorol nyomást az Európai Gyógyszerügynökségre, hogy a lehető leggyorsabban hagyja jóvá az AstraZeneca COVID-19 vakcináját – mondta hétfőn Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Kurz az európai vezetők csütörtöki virtuális csúcstalálkozója előtt beszélt, és egy nappal később közölte, hogy Ausztria zárlatát legalább február 7-ig meghosszabbítják, mivel az erősen fertőző új vírus változatokat próbálják feltartóztatni.

Az EMA, az EU gyógyszerügynöksége a múlt héten közölte, hogy gyorsított ütemben vizsgálja felül az AstraZeneca és a brit Oxford Egyetem által kifejlesztett vakcinát.

„Minden hét számít” – mondta Kurz egy sajtótájékoztatón, miután számos további országgal tárgyalt a vírus kezeléséről egy közös videokonferencián. „Arra számítunk, hogy a munkát éjjel-nappal végezni fogják, a döntést pedig nem bürokratikusan hozzák meg, ezáltal Európa nem marad le”.

„Amire most szükség van, az – természetesen minden tudományos megalapozottsággal – az azonnali és gyors döntés, mert az AstraZeneca az első negyedévben csupán Ausztria számára akár kétmillió adagot is képes lenne eladni, és ez természetesen óriási különbséget jelent a lakosság beoltásának sikerében" – mondta Sebastian Kurz.

Kurz azt is elmondta, hogy a Pfizer által szállított, már jóváhagyott vakcinadózisok egy része későn érkezik meg, miután a Pfizer azt mondta, hogy átmenetileg csökkenti Európába irányuló szállításait.

„Igen, most egy kis kiigazításra lesz szükség ide vagy oda, mert jelenleg úgy tűnik, mintha 20% -kal kevesebbet kapnánk, amelyet aztán legkésőbb februárban fognak pótolni” – mondta Kurz.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ja.
2015 (migránsáradat kezelése - határzár mindenhol!) és 2020 (covid-járvány kezelése - határzár mindenhol!) után elég röhejes az EU-ról mint entitásról, meg európai értékekről es európai szolidaritásról stb. beszélni.

"Ausztria, Görögország és Dánia együttesen gyakorol nyomást az Európai Gyógyszerügynökségre, hogy a lehető leggyorsabban hagyja jóvá az AstraZeneca COVID-19 vakcináját – mondta hétfőn Sebastian Kurz osztrák kancellár."

"Arra számítunk, hogy a munkát éjjel-nappal végezni fogják, a döntést pedig nem bürokratikusan hozzák meg, ezáltal Európa nem marad le."

"Amire most szükség van, az – természetesen minden tudományos megalapozottsággal – az azonnali és gyors döntés..."

Ezek a mondatok mennyivel jobbak annál, mint amikor Orbán azt mondja, reméli, hogy a magyar egészségügyi hatóság néhány napon belül egyértelmű választ ad. A nem bürokratikusan meghozott döntés meghozatalánál milyen lépéseket hagynak ki a vizsgálatból?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés