Jakab Péter a gyűlölködés veszélyeire figyelmeztetve emlékezett a budapesti gettó felszabadulására

2021. január 17. 12:35
Apró folt a megnyilvánulás hitelességén, hogy a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton 2012-ben még listázni szerette volna az Országgyűlés és a kormány zsidó származású tagjait.

Jakab Péter a mai napon Terézváros alpolgármesterével, dr. Kerék-Beleznay Zsuzsannával közösen gyújtott gyertyát a Budapesti Gettó Emlékfalnál, a felszabadulása 67. évfordulójának emlékére. A Jobbik elnöke posztjában kiemelte, hogy „az ő szenvedésükön túl a gettó falainak lebontásakor 3 ezer temetetlen holttest jelezte, milyen kegyetlen pusztításra képes a gyűlölködés és az uszítás.” Jakab párttársa, dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna Facebook-posztjában ugyancsak hangot adott annak, hogy a „gyűlölködés, az uszítás mindig értelmetlen pusztításhoz, kegyetlenséghez vezet.”

Érdekesség, hogy a párt a holokauszthoz, illetve a zsidósághoz való hozzáállása az elmúlt évek során száznyolcvan fokos fordulatot vett. 2012-ben a párt jelenlegi európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton a kormány zsidó származású tagjait szerette volna listázni. Gyöngyösi az Országgyűlésben azt mondta, 

Hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”

2013-ban a Jobbik akkori politikusa, a tavaly kilépett Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy „a holokauszt olyan, mint a piros ulti, mindent visz.” A Jobbik másik botrányhőse, a pártból 2020-ban kizárt Kulcsár Gergely 2015-ben a Duna-parti cipőkbe köpött bele, továbbá a holokausztot „kamukausztnak” nevezte. 

A felsorolás nem taxatív, pár percnyi keresgélés után mindenki találhat még ehhez hasonló megnyilvánulásokat a Jobbik múltjából.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki 2021-ben is Jobbik-szavazó?
Annak az állatfajtának ez nem jelent problémát.

Hova lett Tunyacsáp????????

,,Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart,,- írta Seneca

A Jobbik tipikusan ilyen. Össze vissza ,,hajózik,, míg egyszer majd zátonyra fut. Ebben Gyurcsányra maximálisan számíthatnak.

Ha már a gerincet emlegeted, az ugye tudod, hogy a most illiberális államot építgető I.Viktor egykor a Liberális Internacionálé alelnöke volt??

A gettó felszabadult, de nem mindenkinek hozott szerencsét a felszabadulás!

Raoul Wallenberg svéd diplomata a második világháború éveiben Magyarországon zsidók ezreit mentette meg a deportálástól.
Mégis utoljára 1945 jan. 17.- én látták utoljára Budapest szovjet hatóságok társaságában, majd 1947-ben Moszkvában a Ljubyanka börtönben halt meg keserves kínok közepette.
Raoul Wallenberg sem bizonyult hibátlannak a felszabadítók színe előtt.
A felszabadulás Raoul Wallenberg svéd diplomata számára az elpusztulást jelentette.
Máig nem tudjuk, miféle bűnt követhetett el, amivel kiérdemelte a felszabadítók haragját és ennek következtében a kínos halált?

A kommunisták alatt az egész ország egy getto volt, vasfüggönnyel, aknazárral lő paranccsal a kifelé igyekvők ellen.
Míg a nemzeti szocialista Németországban a zsidó kivándorlást, disszidálást segítő kézikönyvet a Philo-Atlaszt, (Handbuch für die Jüdische Auswanderung) 280 oldalas terjedelemben 1938-ban adta ki a Philo Jüdischer Buchverlag Berlinben.

Szólj, ha találsz hasonló disszidálást segítő kézikönyvet a kommunista országok könyvkiadásában.

Egyetértek, Jakab Feri babérjaira tör.

Aztán egyáltalán miért csatlakozott hozzájuk, ha ő egy nagyon okos, csalhatatlan ember aki mindig mindent tud????
Hogy a gerincet mint olyat már meg se említsük...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés