Pekingben ellenőrizték a kínai vakcina gyártási folyamatait a magyar szakértők

2021. január 16. 15:32
Végignézték a teljes gyártási folyamatot, továbbá rendelkezésükre bocsátották a gyártásról szóló, teljes dokumentációt is.

Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináinak gyártási folyamatait ellenőrizték Pekingben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői – mondta el az MTI-nek szombaton telefonon nyilatkozó Lukács Ferenc, az Intézet Hatósági Ellenőrzési Főosztályának vezetője.

Az OGYÉI szakértői azért látogattak Pekingbe, hogy a gyógyszerkészítmények helyes gyártási körülményeit ellenőrző, úgynevezett GMP (Good Manufacturing Practice – Jó gyártási gyakorlat) inspekciót végezzenek a Sinopharm leányvállalataként működő China National Pharmaceutical Group (CNBG) koronavírus elleni oltóanyagának gyártására kialakított üzemében. A tavaly májusban átadott gyárban az ellenőrzést végző magyar szakértők végignézhették a teljes gyártási folyamatot, továbbá rendelkezésükre bocsátották a gyártásról szóló, teljes dokumentációt is – számolt be a főosztályvezető, méltatva a CNBG részéről irántuk tanúsított, nyitott hozzáállást. „Amit akartunk, meg tudtuk nézni” – húzta alá.

Szállítás

A vakcina szállításával kapcsolatban feltett kérdésre a szakértő úgy válaszolt: a 2 és 8 fok közötti hőmérsékleten tárolható oltóanyag szállítása hőmérsékletkontrollal megoldható, a biztonságos szállítás így könnyen garantálható.

Beszerzés

Lukács Ferenc hangsúlyozta: a vakcina gyártása egy modern gyárban, biztonságos körülmények között történik, az ellenőrzés során a magyar szakértőknek csupán olyan, apróságokat érintő észrevételeik voltak, amelyek a készítmény minőségét nem befolyásolják.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön elmondta: a magyar kormány gyakorlatilag már megállapodott a Sinopharmmal a vakcinabeszerzésről, az első adag szállításának – amely akár egymillió is lehet – az időpontja a magyar gyógyszerészeti hatósági engedélyezés gyorsaságától függ.

Piaci engedély Kínában

A Sinopharm oltóanyaga december 30-án kapta meg a feltételes piaci engedélyt Kínában, amely alapján a 18 és 59 év közötti korcsoportba tartozók körében alkalmazzák az országban. Az engedélyt azt követően adták meg a kínai egészségügyi hatóságok, hogy a gyártó közölte: a klinikai tesztek harmadik fázisából származó eredmények időközi elemzése alapján a szer 79,34 százalékos hatásossággal nyújt védelmet a koronavírus-fertőzéssel szemben.

(MTI)

Összesen 185 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én bízok abban, hogy Kína orvostechnikailag is elég fejlett és ha valakiknek, a saját embereiknek nem adnak veszélyes szert. Az döbbentett meg, hogy ők csak az aktív korosztály ( 18-59 év) esetében alkalmazzák a vakcinát. Ebben az esetben nálunk is a következő csoporttal kellene folytatnunk, kihagyva a 60 felettieket illetve náluk csak a Pfizert alkalmaznák.

Amibe én belebotlottam az azt írta, hogy a Szputyik tényleg modernebb, mint ez a kínai, valahol az Astra/Zenecával van azonos szinten. Különben több kínai fut párhuzamosan, van mRNS vakcinájuk is, de azt még tesztelik.

Ez teljesen igaz. A Szputyiknál is úgy akarták elérni a nyájimmunitást, hogy a 18-60 közötti korosztályra koncentráltak. Utána viszont kezdik kiterjeszteni a teszteket feljebb is. Putyin, aki nem egy nyuszi valószínűleg ezért nem oltatta be még magát.

Nem az írás maga zavar. Inkább az, hogy kicsit hülyének nézi az embereket.
Szerinte a.mediat oda kellett volna engedni a haldokló mellé és egyenesben közvetíteni a véget. Már bocsánat, de van emberi méltóság tiszteletben tartása is.

Ha lenne oltás, akkor a dagadt szerint hipp-hopp, mindenkit beoltanának.

Ehhez képest a 130 ezer adagból még mindig van 10 ezer, amit nem adtak be. Három hete kezdték.

az ugye megvan, hogy nem az eu állította le a Pfizer szállítását, hanem a gyártó késlekedik?

Nem tudom, ott mit osztanak, kérdezd meg a volt mszmp-s elvtársaidat. Ott is van annyi, mint a te pártodban.

Amúgy meg szerintem mióta elküldted, már te is rájöttél, mekkora faszságot írtál.

A lekötés idején még bármelyik lehetett volna bebukott.

De ez független attól, amit írtam: a Pfizer változtat a gyártástechnológiáján, hogy többet tudjon gyártani. Az átállás alatt késés van, amiről egyik eu-s tagállam se tehet. A gyártó szerint utolérik magukat, majd meglátjuk, így lesz-e.
De azt kamuzni, hogy nekik nem fontos a lakosság immunizálása, egy ökörség, semmi több.

Igen. És nem a médiát.....

kommunista virus? az igen...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés