Nem lesz bontás: műemléki védettséget kaphat a Wichmann kocsma és a Márványmenyasszony

2021. január 16. 12:06

„Az eljárás befejezéséig, amit a Miniszterelnökség gyorsított ütemben fog lefolytatni, az ingatlanokon tilos bármilyen bontási vagy építési munkálatot végezni.”

2021. január 16. 12:06
null

Mégsem bontják el a Wichmann-kocsma és a Márványmenyasszony étterem épületeit, miután a Miniszterelnökséget vezető miniszter mindkét épület esetében elrendelte a műemléki védettségi eljárás megindítását.

Erről a Miniszterelnökség az alábbi közleményt bocsátotta ki:

„A kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali hatállyal elrendelte az I. kerület Márvány utca 6-8. szám alatti (Márványmenyasszony étterem épületei) valamint a VII. kerület Kazinczy u. 55. szám alatti (Wichmann-kocsma) ingatlanok esetében a műemléki védettségi eljárás megindítását. Az eljárás befejezéséig, amit a Miniszterelnökség gyorsított ütemben fog lefolytatni, az ingatlanokon tilos bármilyen bontási vagy építési munkálatot végezni.”

Fotó: Ifjabb Miskolczi Jónás Géza prímás (k) a vendég hölgy fülébe húzza a nótát, a Márványmenyasszony étteremben.
(Fényes Tamás/MTI Budapest, 1958. szeptember 21.)

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2021. január 16. 17:29
koszonet az erintett civil szervezetek kiallasanak.
Gullwing
2021. január 16. 16:02
A kreténeknek nem tetszik ha lebontják a kocsmát, nem teszik ha nem bontják. Liberálnáci az emberiség legalja.
Berecskereki
2021. január 16. 14:55
A Wichmann-kocsmát át kellene adni Karácsony Gergelynek és visszaállíthatná a kupit. Ez testhezálló feladat lenne a számára. Ott tarthatná meg a slepp összejöveteleket.
civis72
2021. január 16. 14:28
Gyurcsányisták is megnyugodhatnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik