Armin Laschet lett a CDU új elnöke

2021. január 16. 11:42
Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke legyőzte Friedrich Merzet a digitális szavazáson.

Armin Laschet, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökét választották meg Annegret Kramp-Karrenbauer utódjaként a CDU élére – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Az 59 éves férfi szombaton nyert a digitális szavazáson, a CDU online kongresszusán, legyőzve a képviselőcsoport egykori vezetőjét, Friedrich Merzet. A döntést még hivatalosan levélszavazás útján meg kell erősíteni.

A pénteken kezdődött kétnapos online kongresszuson a merkeli politika folytatását hirdető Laschet 521, a hagyományos konzervatív politika hívének számító Friedrich Merz 466 szavazatot kapott, a harmadik jelölt, a környezetvédelmet zászlajára tűző Norbert Röttgen pedig a voksolás első fordulójában kiesett.

Elemzők felhívták a figyelmet arra, hogy – az elmúlt csaknem két évtized hagyományaival szakítva – egyáltalán nem biztos, hogy a pártelnök egyben a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje is lesz a 2021-es szövetségi parlamenti választásokon. Erről csak később születik döntés.

(MTI)

Összesen 243 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem is. Beleillik a németek önsorsrontó cselekedeteibe.

A németek tanultak a történelemből: nem kell már nekik Hitler, hogy
lenullázzák magukat.

Valóban jobban járnának, ha hallgatnának ránk.

Eljön az az idő is. Elég sokan menekülnek ide nyeu-ból.

Armin Laschet? De mégis, ki ez?

Hallottam korábban egy elemzést, ami szerint M. meglepő módon, a nőkbe bukhat bele, ugyanis elég hagyományosan gondolkodik a nők szerepéről. Merkel alatt viszont nagyon sok nő került "választói" pozicióba, ami most a szavazásnál meglátszott.

Ahogy Gintonic írja, az lesz, rövidesen, eltűnnek a kommentek:
"H. A.
16 perccel ezelőtt
Ha Merz olyan kompetens lenne, mint amilyennek látszik, akkor egy illetékes párt választaná meg. Egyébként csak azt tudom javasolni, hogy az illetékes személyiségek gyűljenek össze és alapítsanak új pártot. Merzzel, Palmerrel, Sarrazinnal már 3 olyan személyiségünk van, akik száz méterrel tornyosulnak a jelenlegi politikai keverék felett.

Marie M.
19 perccel ezelőtt
Ennyi, a családom és én elborzadunk. Ki tudja, mit ígértek előre. Nem ismerem a CDU / CSU-t! Nos, ha úgy gondolja, hogy nem lesz rosszabb, akkor jön egy lazaság!

Bo P.
13 perccel ezelőtt
"Nie wieder CDU / CSU!" Nos, az FDP ennek örül.

Hans-Ulrich P.
20 perccel ezelőtt
Hogy őszinte legyek, már régóta kíváncsi vagyok arra, hogy az a jelölt, akinek a média beszámolói és felmérései szerint valójában esélye sincs megválasztani, hogyan kerültek az elmúlt években újra és újra a csúcsra!? Van mégis valami úgynevezett összeesküvés-elméletben ?????"

Idő kérdése és buzikvóta is lesz.

Hát, ameddig lehet, addig beszélgetünk, ez természetes.
De szúrópróbaszerű belenézésekkel jó, ha más helyekre is benézünk.
De már a Mandiner is annyi - többnyire értékes írást, idézett szöveget, karaktert ad naponta, aminek még az átfutása sem lehetséges.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés