Aláírásgyűjtésbe kezd a DK az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcina ellen

2021. január 16. 14:10
Varga Zoltán szerint a kormány láthatóan eldöntötte, hogy az ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani.

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – jelentette be a párt frakciószóvivője szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Varga Zoltán azt mondta, a kormány láthatóan eldöntötte, hogy az EMA által nem ellenőrzött, bizonytalan hatékonyságú, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani.

„Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen”, ezzel a kormány nemcsak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még inkább alááshatja az oltásokba vetett „amúgy is elég ingatag” bizalmat – fogalmazott.

Mivel a DK fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, szeretné megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt még jobban csökkenjen az oltási hajlandóság. Ezért online petíciót indítanak szombaton, amelynek a szövege úgy hangzik: „Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem ellenőrzött az Európai Gyógyszerügynökség”.

(MTI)

Összesen 212 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "DK" nem akarja tudomásul venni az elvet: a magyar illetékes egészségügyi Hatóság vizsgálata, értékelése, állásfoglalása dönt minden vakcina engedélyeztetéséről. A "DK" tehát tájékozatlan, elvakult, nem akar tudni a realitásról. Neki a címlisták gyűjtése fontos...Persze, álcázva.

A Bizottság alkalmatlan a járvány kezelésére, ezt mondja a finn szocdem miniszterelnök, de mások is a baloldalon.

Óriási a verseny, a tét emberi életek mentése, a gazdaság minél gyorsabb talpra állítása. Merkel népszerűségi mutatóját növelte a járvány kezelése, Orbán Viktor és a kormány a lehetséges eszközrendszeren belül sikeresen menedzseli a krízist, beleértve annak gazdasági vetületeit is.

Az ellenezék részéről érthető, hogy mindent megtesznek a sikeres védekezés blokkolásáért, saját hatalmi ambícióik felülírják az emberi életekért való küzdelem, a gazdasági reorganizáció fontosságát. A DK, az ellenzék számára nem az emberi életek számítanak, hanem a 22-es győzelem.

Az emberben óhatatlanul felmerül az is, hogy a Pfizer milyen összegeket utalt át a DK számlájára. Indiában a vakcina export ára 13 dollár lesz, belföldön 2 dollár, a Pfizer 38 dollárral számol. Ma a vakcina a világ legnagyobb biznisze, az adott gyártónak megéri a balliberális pártok kampány célú megnyerése.

Az embernek forog a gyomra, amikor a balliberális oldalon aggódnak az emberek egészségéért.

Az engedélyezési mechanizmusban is vélhetően jelen van a korrupció.

Ha Izraelnek jó az orosz vakcina, akkor nekem is.

Én azt hittem, hogy a gyógyszerengedélyeztetés egy szakma. Aminek szabályai, dokumentációi és ellenőrzése van. Te mi alapján állítasz bármit is? Elég, ha egy hülye kitalálja? Autózol? Az autó műszaki paramétereit elfogadod, vagy ott is Gyurcsány király és alkoholista dönti el, hogy neked mi a tény?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés