Tíz év után újra választ a Palesztin Állam

2021. január 15. 21:23

A Palesztin Hatóság pénteken bejelentette, hogy több mint egy évtized után az idén parlamenti és elnök választást tartanak.

2021. január 15. 21:23
null

Ez a legújabb próbálkozás, hogy véget vessenek a hatalmi harcoknak Mahmúd Abbász elnök Fatah mozgalma és iszlamista vetélytársa, a Hamász között – jegyezte meg a Reuters hírügynökség. A parlamentet legutóbb 2006-ban választották meg, és meglepetésre a Hamász nyert. A következő évben az iszlamisták hatalmukba kerítették a Gázai övezetet, és ez hosszú időre megakadályozta az újabb voksolást.    

Az izraeli megszállás alatt álló Ciszjordániában, vagyis a Palesztin Hatóság által igazgatott területen május 22-én lesz a parlamenti választás, míg a hatóság elnökére június 31-én lesz a szavazás a pénteki bejelentés értelmében. A rendelet szerint „az elnök azt az utasítást adta a választási bizottságnak és az egész államapparátusnak, hogy indítson el egy demokratikus választási folyamatot a haza összes városában”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2021. január 16. 10:19
Kb olyan fajsúlyú esemény ,mint az ellenzéki előválasztás.
Lotti
2021. január 15. 23:13
....Az izraeli megszállás alatt álló Ciszjordániában,... Miféle megszállás ? Na csak ezt tudja meg Netanjahu meg a Köves Slomó ! Méghogy megszállás! Hallatlan.
Lotti
2021. január 15. 23:10
...a hatóság elnökére június 31-én lesz a szavazás ... Azaz sohanapján. Nem lepett meg...
MayorAnna
2021. január 15. 22:21
Milyen állam?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik