SZFE-s diáklány szerepel a magyar National Geographic címlapján

2021. január 15. 14:50
A fotó a Black Lives Matter-tematikát előzhette meg a fontossági sorrendben, így került a címlapra.

A National Geographic Magazin Magyarország új számának címlapján Podlovics Laura, SZFE-s hallgató szerepel – írja a Színház Online.

ifj. Vitray Tamás, a magazin főszerkesztője a Fiatal lány maszkkal címet adta Pozsonyi Roland fotójának, amelyen a bábszínészhallgató szerepel egy #freeSZFE maszkkal az arcán.

A kép eredetileg 2020. szeptember 25-én jelent meg a Pesti Hírlapban, 2021. január 7-én pedig a National Geographic borítóján került újra címlapra. A Színház Online szerint a portré gyakorlatilag az SZFE átalakítását övező tüntetések egyik ikonikus fotója.

„A National Geographic Magyarország pedig azért helyezte a címlapra, mert az előző év talán legfontosabb eszmei ügyének lenyomata” – írja az artnews.hu.

„SZFE és COVID. Össznépi Rorschach-teszt. Érdekes lesz megtudni, ki mit lát majd benne. Vagy ki mit akar majd belelátni…” – fogalmazott ifj. Vitray Tamás az első idei National Geographic hasábjain.

A fotó a Black Lives Matter-témát előzte meg a fontossági sorrendben, hogy címlapra kerülhessen – állítja az artnews.hu.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igazi téma az lett volna, hogy az SZFE rablott épületben székelt eleve. Ami a "jóérzésű" fiatalokat nem zavarta, mert a rablás ellen nem emeltek egy szót se.
A rablásról a magazin főszerkesztőjének az apja elvtársi közelségből számolhatott volna be.

Legalább egy állatra ültették volna.

ÁVÓ-s egyenruhás apádat mikor teszed a címlapra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés