Önzőséggel vádolja az EU-t vakcinaügyben Albánia

2021. január 15. 13:05
Albánia saját forrásból félmillió adag Pfizer vakcinát rendelt, ez a jövő héten érkezik meg.

Az albán miniszterelnök szerint minden ország a saját igényeire figyel, így megfeledkeztek a Balkánról, ahol 20 millióan várnak a vakcinára, számol be az Euronews. Az elsők között oltották be Edi Rama albán kormányfőt Tiranában a koronavírus ellen. A balkáni országban csak a héten kezdődött az oltási kampány abból a szállítmányból, amelyet egy meg nem nevezett uniós ország küldött adományként. Az EU korábban ígéretet arra, hogy segítik majd a szomszédos régiókat az oltóanyag-ellátásban. Azonban a tagállamok egyelőre a saját igényeiket sem tudják kielégíteni.

Az unió korábban orvosi műszereket és felszerelést küldött a régióba a járvány elleni küzdelemben. A balkáni országok beszálltak a COVAX-nevű globális oltóanyag-programba is, de azt nem tudni, ebből mikorra kapnak majd oltóanyagot.

Albánia egyébként saját forrásból félmillió adag Pfizer vakcinát rendelt, ez a jövő héten érkezik meg. A nagylelkű uniós országból érkezett adomány egy részét pedig már továbbadták a többségében albánok lakta Koszovónak.

(Euronews)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pénz beszél....Izrael már nyáron dupla árat igérve ( az Unióhoz képest) lekötött több milliónyi adagot. Ez egy illusztráció ( Albánia helyzete) ahhoz, hogy mi lenne, ha a tiszta szabad versenyben árulnák a vakcinákat, a gazdagok mindent vinnének. A szerbeket az orosz kapcsolatok segítik, ott a Szputnyik a sláger, bár kaptak valamennyi Pfizert is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés