Nem polgárháború, hanem leszámolás jön az Egyesült Államokban

2021. január 15. 12:03
Sztropacsek Elemér
Kontra
Révai József, Lukács György és Kun Béla Amerikába költözik.

„A Trump ellen indított hajsza pusztán provokáció, ahogy a republikánusok kizárása (tömeges törlések és fiókfelfüggesztések) a közbeszédből, a jobboldali, konzervatív hangok totális elnémítása is az. Hogy a Trumpra szavazó 75 millió amerikai radikalizálódjon, úgy érezze a külvilágtól elzárt buburékjában, nincs más lehetőség, csak az erőszak, a fegyveres felkelés. És akkor a demokraták – miután a végrehajtó hatalom mellett a törvényhozás két háza is a zsebükben van – az unitárius állam minden erejével lesújthatnak az ellenségre.  

A mélyállam eredendően nem azért jött létre, hogy a megválasztott vezetők kezéből kicsavarják a hatalmat, hanem hogy eldugják a hatalmat. A politikus mondhassa, ő ott sem volt, a nagytiszteletű grémium és a szakmai bizottság döntött, meg hát ott volt még a plénum is, ami a szakmaiság mellett még tudományos is. Trump elnöki ciklusa nyomán változott a gyakorlat (még ha az utókor a megátkozott emlékezet miatt ezt nem lesz képes Trumphoz kötni, hiszen Trump se létezett), a mélyállam felébredt és megvadult.

Elhatározta, hogy soha többet nem engedi a politikusokat politizálni, összefogott a techoligarchákkal és megtette az első babalépéseket az egypártrendszer felé, ahol már nincs helye a szabad akaratnak, és a szabad akaratból következő tévedéseknek, hibáknak.

A tökéletes államnak pedig tökéletes polgárokra van szüksége, a 75 millió trumpista nem lehet része a tökéletes jövőnek. És ehhez polgárháború sem kell, hiszen ez már nem a 19. század, ahol ez még alap volt. Ez a 21. század, elég lesz a közönséges leszámolás, az a la carte sztálinizmus, Révai József ajánlásával.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés