Milliós év végi jutalmat kaptak a fővárosi tanácsadók Karácsonytól

2021. január 15. 8:22
A főpolgármester párttársa mellett nagyjából harmincmillió forint értékben osztott ki jutalmakat a városházi tanácsadóknak.

Egyhavi fizetésnek megfelelő jutalmat kapott az ünnepek előtt párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője – olvasható a Magyar Nemzetben. A lap emlékeztet: főpolgármester párttársaként havi 900 ezer forintot keres, emellett a fővárosi önkormányzat a közelmúltban 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a brüsszeli iroda rendelkezésére álló összeget. A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció szerint Jávor Benedek eddig elvégzett munkájáról nem sokat lehet tudni, csak annyi észrevehető, hogy a főváros brüsszeli képviseletének vezetőjeként a közösségi oldalán a magyar kormány ellen uszító bejegyzéseket tesz közzé.

A lap hozzájutott a fővárosi főjegyző által a jutalmazási listához, melyből kiderül, hogy Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes 1,2 millió forintos jutalomban részesült. A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, aki a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója, aki 805 ezer forintot kapott. Misetics Bálint testvérének cége egyébként sorra nyeri a közbeszerzéseket a fővárosban. A főpolgármester a kampány- és Facebook-guru Gál J. Zoltánról se feledkezett meg, ő 711 ezer forintot kapott az adófizetők pénzéből.

Karácsony Gergely összesen huszonkilenc millió forintot fizetett ki jutalmakra a városvezetők mellett dolgozó munkatársaknak. Emlékezetes: a főpolgármester Karácsony Gergely tegnapi online sajtótájékoztatóján arra kérte a budapesti vállalkozásokat, hogy ha tehetik, fizessék be az iparűzési adó teljes összegét, mert a gazdaság szereplői számára is fontos, hogy a fővárosi közszolgáltatások ne sérüljenek egy ilyen vészterhes időben.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mészáros lőrincezés stb egy primitív, sokszor elismételt hazugság: minden nap harsogva és sok médiában meg kell említeni, s máris úgy tűnik, MINTHA korrupció lenne. Másrészt: az ellenzék azt ígérte, hogy puritán lesz, nem lesz pénzosztás a "haveroknak". És lett...S a vége: Orbánnál virágzó gazdaság, megalapozott növekedés, a Fegyenc érában csőd.

Na, írjad, mit tudsz? Konkrétan, dokumentált információ alaján, részletesen. A szubjektív benyomásaid érdektelenek.

És Leisztinger Lőrinc tudja ezt?

Mi az, hogy, "ha"? Dokumentálva van.
A tények nem érdekelnek, a saját rágalmazásodban hiszel?

Csak feudál-bolsevizmusban van jutalom. Tanácsadók szerződés szerinti fix összegért dolgoznak. Az összes közalkalmazott is (public servant). A jó munka nem jutalmazás tárgya, hanem az elvárt minimum.

Karácsony egy költő. Pénzköltő. Gyurcsány meg a kefekötő. Iszik mint a kefekötő.

Szerinte a jó, eredményes munkát meg kell jutalmazni. A rosszat meg még jobban. Ez a legújabb liberális ideológia.

Jó, jó, de a melósai is kaptak valamennyit?
Vagy csak azok, akik be sem járnak csak azt a tanácsot adják, hogy rinyáljon, vádaskodjon és pénzt kolduljon.

Sokkal jobban megérdemelték, mint a mostaniak.
Akkor volt rá pénz valahogy, de most úgy tudjuk, Budapest csóró lett:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés