Februártól indulnak a Cziffra György-emlékév programjai

2021. január 15. 19:29

2021-ben a hazai és nemzetközi zenei élet a 100 éve született Cziffra György zongoraművész előtt tiszteleg.

2021. január 15. 19:29
null

Magyarország Kormánya a 2021. február és 2022. május közötti időszakot Cziffra György-Emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.

Az Emlékév a Cziffra Fesztivállal indul, az első eseményeket online rendezik meg

Mintegy 100 esemény valósul meg itthon és külföldön világhírű művészek részvételével. A sorozat a Cziffra Fesztivállal veszi kezdetét februártól: az első programok online lesznek elérhetők, egyes hangversenyek dátumai módosulnak, a személyes koncertlátogatást a későbbi – rendezvényeket érintő – bejelentésektől teszik függővé a szervezők.

Az Emlékév célja, hogy felidézze a világhírű zongoraművész munkásságának szellemi és művészi örökségét, fókuszba helyezve a romantikus zongorajáték és az improvizáció hagyományát; teret engedjen az előadói szabadságnak és támogassa a fiatal művészgenerációt.

A Fesztivál korábban meghirdetett koncertjeit a járványügyi helyzet lehetőségei szerint újratervezték, a sorozat a rendhagyó körülmények miatt februártól júniusig kínálja programjait. A februárra meghirdetett hangversenyek közül elsősorban azokat rendezik meg online közvetítés formájában ingyenes eléréssel, amelyekben fiatal tehetségek és magyar művészek vesznek részt, ezáltal is fellépési lehetőséget biztosítva az előadóknak. Annak érdekében, hogy a közönség helyszíni koncertélményben is részesülhessen és élvezhesse a hangversenyek pótolhatatlan atmoszféráját, a koncerttermek akusztikáját és a művészek kisugárzását, néhány koncert dátumát módosították.

A programsorozat eseményeiről, valamint online megtekinthető programokról ide kattintva, illetve a www.cziffra100.com oldalon tájékozodhat.

Címlapkép: https://cziffrafesztival.hu/

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. január 16. 12:31
Neki is a Rákosi társulat verte szét a kezeit..jelenleg az mszp és dk a jogutódai..
ittésmost
2021. január 16. 11:40
zseniális ember!
repulok
2021. január 15. 21:14
Ha valaki hiteles muzsikus és ember, akkor Cziffra György biztosan az volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik