Bíróság elé állt a Szűz Máriát kigúnyoló három lengyel nő

2021. január 15. 10:14
Szivárványos glóriával ábrázolták a lengyel katolikusok legfontosabb szimbólumát.

Vallási érzékenység megsértése miatt bíróság elé kell állnia három lengyel nőnek, akik szivárvánnyal, egészen pontosan szivárványos glóriával ábrázolták Szűz Máriát posztereken, matricákon, írja a Politico. Hozzátették: a matricák a híres jasna góra-i Fekete Madonnát, a lengyel katolicizmus egyik legfontosabb szimbólumát ábrázolták így.

A Politico szerint ha a bíróság elítéli őket, akár két év börtönbüntetést is kaphatnak. A bírósági per komoly nemzetközi érdeklődéssel kezdődött szerdán. Hozzátették: Elżbieta Podleśna, Anna Prus és Joanna Gzyra-Iskandar Podleśna egy húsvéti egyházi hirdetmény mellé helyezték el a Szűz Máriás-szivárványos posztereket, a Varsótól 110 kilométerre fekvő Płockban. Az egyház által kihelyezett táblán olyan bűnöket soroltak fel, amik ellen a híveknek harcolniuk kell: a kapzsiság, irigység vagy a harag mellett az LGBT és a gender is szerepeltek.

Joanna Podleśna a bíróságon azt mondta:  azt akarták üzenni, elfogadhatatlannak tartják az egyház »hipokrita« hozzáállását, amivel az LMBTQ közösséget támadja, miközben a saját pedofília-botrányaival képtelen mit kezdeni – írja a Politico.

(Politico)

Fotó: AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés