Adam Mosseri: Nincs olyan, hogy semleges platform

2021. január 15. 16:17
A Facebook ügyvezető igazgatója, Sheryl Sandberg „örül, hogy a Facebook azt az utat választotta, hogy letiltja Trumpot.”

„Nincs olyan, hogy semleges platform – mindannyiunknak megvannak az értékeink, és ezek az értékek befolyásolják a döntéseket, amiket meghozunk” – jelentette ki Adam Mosseri az Facebook tulajdonában levő Instagram igazgatója. Mosseri azután szólalt meg, hogy a Twitter és a Facebook után a YouTube is letiltotta Donald Trumpot.

„Úgy néz ki, közösen koordinálták az akciót. Az Apple, a Google és az Amazon azért is összefogtak, hogy kiiktassák a Parlert, ami a Twitter alternatívájaként működik. Ezt azért tették, hogy állításuk szerint »erőszakos tartalmakat« cenzúrázzanak” – adta hírül pénteken a Neokohn.

A beszélgetés egy Twitter bejegyzést követett, amit Will Oremus tech-szakíró tett közzé bírálva a „big tech” cégeket a szólásszabaságba való direkt beavatkozás miatt. 

 

„A tartalom moderálása nehéz. Mikor kezdik el a közösségi média platformjai termékük és üzleti tevékenységük központi elemének tekinteni ezt? Ez a nagyszerű @SarahNEmerson cikk a MeWe-n megmutatja, hogy ezt még a közösségi média önmagukat „jófiúnak” tekintő képviselői sem tették meg” – írja a szerző. 

„Roy Austin Jr lett a polgárjogokért felelős igazgatóhelyettes. Hatalma van arra, hogy ellenőrizze a Facebook számonkérhetőségét a platformon megjelenő rasszista gyűlölettel és diszkriminációval kapcsolatban” írta meg hírében az NPR. Roy Austin korábban Obama adminisztrációjában dolgozott, ezentúl a Facebook „polgárjogi igazgatóhelyettese” lesz. 

Az ellenőröknek számos feladata lesz a jövőben, például jelezni a Facebook irányába, hogy tegyen többet a gyűlöletkeltő beszéd megakadályozására platformján, és szigorúbb büntetéseket szabjon ki azoknak a felhasználóknak, akik a vállalati normákat sértő tartalmakat tesznek közzé – áll a cikkben. 

A neokohn írása beszámol arról is, hogy a Facebook ügyvezető igazgatója, Sheryl Sandberg hétfőn a The Guardiannak közölte, hogy Trump fiókja „felfüggesztve marad a beiktatásig, és talán tovább is.” 

Sandberg a Reuters-nek hozzátette, hogy „a cégnek nincs arra irányuló terve, hogy feloldja Trump fiókjainak tiltását, és hogy örül, amiért a Facebook ezt az utat választotta”

„Ez megmutatja, hogy az elnök sem áll a szabályzatunk felett” – mondta Sandberg.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nincs olyan, hogy semleges platform - mindannyiunknak megvannak az értékeink, és ezek az értékek befolyásolják a döntéseket, amiket meghozunk"

Jut eszembe: "a humor mindig ellenzéki!"

Egyébként nem semmi, Obama embere fogja irányítani a Facebook cenzúrát. Össze van fonódva ez az egész rothadt banda, és már nem is igyekeznek takargatni magukat.
Ez lesz a buktuk.

Válaszok:
Box Hill | 2021. január 15. 18:21

Van olyan, hogy semleges működés, csak akarni kell.
Ha képtelen vagy rá, végezz egy részrehajlás elleni tanfolyamot.

Van liberális, természeti népet kritizáló humor is:
Hajótörést szenved egy szovjet hajó. A kannibálok elkapják a legénységet és
készülnek mindenkit megenni, de a hajókapitány szót kér:
- Kannibál elvtársak, volt Önöknél erőszakos kolhozosítás?
- Nem volt.
- Na és személyi kultusz volt?
- Nem volt.
- Na és Lenin születésének ünneplése volt?
- Nem volt.
- Akkor elvtársak, mitől vadultak meg ennyire?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés