A francia tanárok kerülik a muszlimokat sértő témákat

2021. január 15. 9:52

Frank Füredi
Látószög blog
A tanárok már nem kívánnak életformájuk védelmére kelni.

„Akármilyen szomorú is, miután Franciaországban az ősszel egy iszlamista terrorista meggyilkolta Samuel Paty gimnáziumi tanárt, sok pedagógus elhatározta, hogy kerüli az olyan témákat, amelyeket a muszlim tanulók sértőnek találhatnának. Az erről készült kutatási beszámoló dermesztő olvasmány. Mint kiderül belőle, a francia középiskolai tanároknak csaknem fele kerüli, vagy csak felületesen érinti az olyan témákat, mint amilyen például a nemiség, a holokauszt vagy az evolúció, nehogy dühöt vagy ellenséges érzelmeket váltson ki a muszlim tanulókból.

Márpedig, ha a tanárok 49 százaléka saját bevallása szerint fél olyan témákat megvitatni tanítványaival, amelyek felháborodást válthatnának ki a muszlim diákokból, mert nem szeretné, ha „jelenetet rendeznének”, akkor egyértelmű, hogy nem csupán az oktatásügy van bajban, hanem egész Franciaország is.

Sőt, a helyzet egyre romlik. A Charlie Hebdo egyik számában közölt felmérési adatok tanúsága szerint az öncenzúrát gyakorló pedagógusok aránya 13 százalékkal nőtt a tavalyelőtt végzett hasonló felmérés adataihoz képest. A felmérésből az is kiderül, hogy az olyan körzetekben, amelyek lakosai között magas a bevándorlók aránya, tíz tanár közül hét számol be arról, hogy időnként öncenzúrát gyakorol.

Ha ilyen sok francia tanár óvakodik attól, hogy kiálljon hazája kulturális értékei mellett, az nem egyszerűen defetista hangulatról tanúskodik, hanem arról, hogy a tanárok nem kívánnak életformájuk védelmére kelni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor, 1890 körül Rothschildék elkezdték pénzelni a cionistákat, erre gondoltak?
Herz erre gondolt?
Izgalmas kérdések, de én nem gondolom, hogy ezt tűzték volna ki célul.
Valószínű: egy tisztességes zsidó államot akartak és tisztességes életet a zsidóságnak, éljen a világ bármely pontján.
Aztán..., ez lett belőle, ami... - zsidó "érdekvédő" szervezetek százai, ezrei szerte a keresztény világban, bűntudatiparra épített zsarolási technikák végeláthatatlan kígyói, (szintén zsidó) Soros-NGO-k és számtalan nyílttársadalmas szabadságharcosok terrorcsapatai, a történelem legemberibb civilizációjának, a keresztény ethosznak, morálnak, az emberi méltóságnak ledarálása - hasonlóan az 56-os ÁVÓ-s elvtársak kreatív élményeihez, mikor MÉG ÉLŐ EMBERI TESTEKET DARÁLTAK A DUNÁBA (a beömlésnél tele volt hallal a Duna), a fehér fiatalság elképzelhetetlen lezüllesztése.
Ide vezetett a jóságos Rothschild és az igazságos Herzl "munkálkodása".
És ez nem a vége. De, hogy ki fog a végén sírni, az titok, senki nem tudja, a bűntudatipar rágalmazásellenes ligák népe, vagy a keresztények népe, az még titok.

Megint jó a teljes cikk.
Egyébként ne tegyünk úgy, mintha nálunk nem lett volna hasonló jelenség.
A szoci kormányok alatt a cigány gyerekek kvázi bármit megtehettek, a tanárok felettesei nem álltak ki a pedagógusokért, és ha botrány volt, lényegében mindig a tanár húzta a rövidebbet, ezért inkább mindent rájukhagytak. Ugyanez van most a franciáknál, le is írják a cikkben. Jobboldali kormánynak talán lenne ereje hozzá, hogy az erős média/NGO ellenszélben is kiálljon a saját tanáraiért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés