Új, liberális erkölcsiség

2021. január 14. 12:01

Szánthó Miklós
Magyar Nemzet
A Donald Trumpon túli üzenet: nekik mindent szabad.

„A liberális értékelések patologikus megjelenési formái persze nem álltak meg a »Capitolium ostromának« elítélésénél. A »hallgattassék el a másik fél« jegyében az előbbi értelmezési mezőre építve egészpályás letámadásba fordultak át a szabad szólást máskor a liberális esztétika koronaékszerének tekintők. Az állami szuverenitással már-már vetekedő digitális impériumok minden létező közösségi és online médiafelületen blokkolták vagy törölték Trump és környezete fiókjait, profiljait és korlátozták a radikálisnak minősített republikánus közösségek netes felületeit. Tehát miután hihetetlenül rövid idő alatt, durva ecsetvonásokkal »példátlan esetként« keretezték a történteket, e keret szolgált ugródeszkaként arra, hogy Trumpot téve meg felelősként virtuális lakatot tegyenek a jobboldal szájára.

A szólásszabadság védelme tehát a liberális-baloldali szélsőségekre kiterjed – hiszen a Facebook, Instagram, Twitter stb. nemhogy akadályozta volna az infernális BLM-randalírozások online szervezését és közösségépítését, hanem kifejezetten cool és trendi életmódként reklámozta is azokat, ahogyan valamennyi globális közízléshálózat –, a jobboldali »radikalizmusnak« tituláltakra azonban már nem. Érzékelhető, hogy az új szabály, az új erkölcs így szól: az a demokratikusan elfogadható, amit a balliberális oldal akként jelöl ki. Már a látszatra sem adnak, úgy folytatnak koordinált támadást Trumpék ellen, mintha a BLM-vandalizmus nem is lett volna. Úgy viselkednek, mintha nem is ők hintették volna el a morálisan megalapozott erőszakkultusz csíráját, sőt most az »erőszak sújtotta politikum« megmentőiként tetszelegnek.

A képmutatásnak és a digitális tisztogatásnak persze messzemenőkig »Trumpon túli« üzenete van, ahogy Barack Obama gyorsan össze is kötötte a leköszönő elnököt Orbán Viktorral. A cél a példastatuálás, a kortárs progresszióval szemben állók általános demoralizálása. Mert végül is a »Trump-párti« erőszakra adott elítélő reakciók jobban végiggondolva nem is állnak ellentétben a BLM-erőszak helyeslésével: hiszen mindkettő abba az irányba mutat, hogy nekik bármi megengedhető.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tetszik, bolsevik faszszopó?

Elolvastad a cikket? Ismered a történelmet? Mert a kettőből össze lehet rakni, hogy az újkori bolsevizmus beindulását láthatjuk. Marx szerint a kommunizmusnak a világ legfejlettebb államában kell uralomra jutnia. 1917-ben ez még nem tudott megvalósulni, de most valakik napirendre tűzték.

Itt nem Trump veresége a lényeg, ha értelmezni tudod az írást. Egy eseményt soha sem önmagában, izolálva kell nézni, bár liberálisok ezt szeretik. Egy eseményt a hozzá vezető folyamat világít meg. Ez a folyamat pedig 2016-ban indult, és a végén a BLM és az Antifa demokraták által támogatott őrjöngése tetőzte be. Aztán csak az kellett, hogy ne akarják megvédeni a Capitoliumot, ahogyan nálunk 2006-ban nem akarták megvédeni a Szabadság téri tévé székházat. Ez az utóbbi végül október 23-hoz, majd a tíz éve fennálló Fidesz kormányzáshoz vezetett, bár az események konstruktőrei nem erre számítottak. Amerikában sem lehet tudni, hová futnak ki ezek az események.

Lehet a történéseket szűk látókörűen nézni, ez mindenkinek a magánügye. De itt valóban nem Trump veresége a lényeg, hanem a történések folyamata, ami ide vezetett. Trump veresége csak részeredmény, amit könnyen Amerika veresége követhet.

A bolsevik reneszánszról van szó, főleg, ha elővesszük a már reaktivált Marxot, aki azt mondta, hogy a kommunizmusnak a világ legfejlettebb országában kell győzni. Ezt 1917-ben csak a bolsevikok tudták elérni a meglehetősen lepusztult Oroszországban, de úgy tűnik, száz év elteltével ismét nekifutnak. Igaz, most liberális színekben, de ha megnézzük a nyári BLM és Antifa terrort a rombolással, gyújtogatással, fosztogatással, gyilkosságokkal, vagy azzal, hogy fegyveres bandák elfoglalnak egy városrészt, követelik a rendőrség megszüntetését, mindezt az amerikai demokraták támogatásával, nos, akkor láthatjuk, hogy a történelem valamit kezd megismételni. Legfeljebb azon gondolkozhatunk el, hogy Reagen azt mondta, a liberalizmus a fasizmus képében fog érkezni. Ami ott történt, fasizmus, vagy bolsevizmus, bár a kettő egykutya.

Az a kérdés, hogy azok a történések, amelyeknek a képei a világot bejárták, kinek az érdekét szolgálták. Hol volt a Nemzeti Gárda akkor, amikor emberek tulajdonát, életét kellett volna megvédeni a tomboló csőcseléktől? Biden beiktatása, egy ceremónia, többet ér, mint a terroristák által okozott károk, elkövetett gyilkosságok? Amelyek ellen Biden nem szólalt fel. Ez nem konteo, ezek megtörténtek,ezt nem szűk keresztmetszeten át láttuk, ezt a világ elé tárták. Ameerika most megtapasztalhatott valamit abból a káoszból, amelyet sokkal nagyobb mértékben idézett elő más országokban, a határaitól sok ezer kilométerre. Obama most is azzal foglalkozik, hogy nálunk milyenek a belpolitikai viszonyok. Mi köze hozzá? Csak nem a szovjet mintájú internacionalizmust követi, amelyik szintén jogot formált mások ügyeibe való beavatkozásra? Vagy Biden fia Ukrajna után most nálunk szeretne bekerülni mondjuk, a MOL igazgatótanácsába,

Mit értesz okos, józan, megfontolt politikán? Azt, hogy a Fidesznek Obama kedvére kellett volna tennie? Mire fel? Egyáltalán, mi köze van hozzánk Obamának? Amibe ők beavatkoztak, ott mindenütt káosz és rombolás volt. Milyen érdekei lehetnek az USA-nak a határaiktól tízezer kilométerre, miközben kétségbe vonják mások országok érdekeit azok határai mentén? Sőt kétségbe vonják más országok jogait saját belpolitikájuk területén?

Szélbalról nézve csak jobboldal van és függetlenek vannak. Minden megmondó független, de mindegyik ugyanazt pártolja. Miért, szégyellik bevallani, hogy részesei a bolsevik reneszánsznak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés