Schiffer András kiáll a Pestisrácok.hu mellett

2021. január 14. 8:23
Az egykori LMP-s politikus harcba hív a techóriások ellen.

A Facebook és a Google akarja eldönteni, ki kormányozhasson Magyarországon! Schiffer András is kiállt a Pestisrácok.hu mellett, amelynek tavaly a Google törölte hét éve működő YouTube-csatornáját, december 15- én pedig gyakorlatilag elérhetetlenné tették közösségi oldalukat a Facebook-felhasználók számára.

„Nem szóltunk akkor, amikor Novák Elődöt lekapcsolták, mert nem tartjuk magunkat széljobbereknek, nem szóltunk akkor, amikor a Pestisrácokat lekapcsolták, mert nem tartjuk magunkat propagandistának. Csak egy ponton azon fogjuk kapni magunkat egy szép vasárnap délelőtt, hogy nem is érdemes elmenni szavazni, mert az algoritmusok már régen eldöntöttek mindent. Ez forog kockán!” – mondta Schiffer A Riporternek.

Hozzátette: egy nemzetközi intézmény paradox módon csak

akkor tud hatékony lenni az óriásvállalatokkal szemben, ha mögötte erős, népi felhatalmazással rendelkező kormányok vannak.

Az LMP egykori társelnöke veszélyesnek tartja a nemzetállami keretek feloldódásának folyamatát, mondván hogy a szupranacionális szervezetek bürokratái  „nagyon könnyen a megregulázandó cégek zsebébe kerülnek”.

Példaként az uniós bürökráciát és az alakuló amerikai kormányt említette, ahol valaki egyik nap még egy multinacionális cég lobbistája, később kormányzati hatalomhoz juthat, vagy „uniós főhatóság fejese” lehet.

Összesen 251 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Schiffer ez ügyben exponálja magát, valami nagyon fontos mellett kiállva, az eddig vele szemben fölmerült kételyek megszűnnek. Ez egy felívelő pálya kezdete lehet, amit megbecsülés övez és ebben nem a pálya, a megbecsülés a fontos.

Vegyük hozzá, hogy a jobboldali híroldalon tobzódó trollokat sem vágják ki, még mindig itt vannak.
És ha ki is tiltaná őket a Mandiner, nincs monopolhelyzetben, van még rengeteg nagyobb oldal, ahova mehetnek.
Viszont a Facebooknak nincs érdemi alternatívája, az saját bevallása szerint is közmű lett mára - és ugye a közművek nem szelektálhatnak ügyfelek között politikai vélemény miatt _sem_.

Szél és Hadházy 2018-ban kiléptek az lmp-ből.
Jó reggelt kívánok!

Azért nincs nemzeti baloldali vagy liberális párt, mert nincs mögötte anyagi érdek - a globalisták a globalista pártokat támogatják.

Nem ő bukott meg, hanem ti.

Schiffer András Magyarország szolgálatában, kinevezéssel, hivatallal, többet tehetne, mint így.
De így is tisztelet neki.

Na persze neked bérkommentelőként rendben van.

Rosszul emlékszel ezt én mondtam neked.
Aki szerint kozmosz és ilonah ugyanaz a személy, az ne oktasson ki másokat.
Egyébként is miért kérdezel olyat, ami tökre evidens. Mindenkinek, rajtad kívül.

Kedves "Medve vadászra vár"!
Hiába válaszolsz nekem, mivel egy ostoba troll vagy, vállalhatatlan véleménnyel, ezért már rég kinyomtalak, mert soha nem írtál olyasmit, amin érdemes lenne elgondolkodni - csak magadat fárasztod, és az idődet pocsékolod, ha reagálsz a hozzászólásaimra.
Üdvözlettel, Karvaly

Azért tegyük hozzá, hogy a mandiner eltünő balosai öncélú trágárkodásai nem képviselnek értéket.

Ezt már írtad.
Ha a szöveget tudod, miért nem tudsz különbséget tenni?

Még tudná érteni.
Így mondjuk, így írjuk. Csak hogy ma is tanulj valamit, ha már gyerekkorodban elmulasztottad.

Te csak személyeskedsz mindenkivel.
Ez a kisebbrendűség jele.
Ezzel leplezed az önbizalomhiányodat, amit a hiányos tudásoddal leplezel.

Olvassák commentelik egymást.
Ez olyan bonyolult neked?

Na és melyik az a két másik?

Annyit azért tudhatnál, azzal a nagy eszeddel, de már írtam is neked, ha másolod idézed másnak a szövegét, tedd idézőjelbe. Ez a minimum.

Ha velem beszélsz, ne írj többeszámot.
Normális vagy?
Te vagy a notórius hazudozó.

Mert nem tudod bizonyítani, te hőscincér.

Szimpatikus a harc, de lehet, hogy már elkéstünk. Ülök a PC mellett és gondolkodom, az első gépem még egy 286-s volt, bár dolgoztam XT-n is ( talán emlékszik rá még valaki). A hardware-t még Jobs meg Wozniak fejlesztette ki ( Apple), meg talán az IBM. Használható software-k a Microsofttól ( Gates) jöttek, ez még a DOS volt. Jobs (?) vette meg a windows rendszert, talán a Xerox-tól. A kezdeti időszakban volt még egy rakás kitűnő szövegszerkesztő ( X-writer, Worldperfect etc.), táblázatkezelő ( Borland), internetes böngésző. Fokozatosan eltűntek, megették őket a nagyhalak, elsősorban a Google. Közösségi hálóból is több volt, emlékszik talán valaki még az iviv-re. Megjelent Zuckerberg és tarolt a Facebook....Azóta csak kapálózunk a konkurens megoldások - Linux, Libre Office etc.- alig terjedtek el hiszen az egyetemek, közintézmények a nagyokat használják.

Már megint fontoskodsz! Túlértékeled magad.

Ezt mondtad a tanárodnak is, te ütődött?
Örülj, hogy van aki korrepetál téged. Ingyen!

Lehet, ki fog derülni.

Amíg egy ellen oldalon fellépő szellemi rövidlátásból, hiányzó igazságérzetből kifolyólag nem képes az épülő-szépülő ország, a jobban élő tömegek, az elfogadható értékválasztás tényét az Orbán kormányzás javára nyíltan elismerni, addig nincs hogyan, kivel együtt működni.

Amíg Gyurcsány és sleppje közakaratból, híveik és választóik révén ugrásra készen, hazugul vádaskodhat a hatalom újbóli megszerzésének reményében, és ők az egybesült ellenzék, addig szintén nem nagyon van kivel tárgyalni, egyeztetni. Elég, h. a "művelt" Nyugat ismét ott áll mögöttük. Most megint lenne mit kivinni. Egy darabig.

Amíg egy Hadházy és Szél ellen oldali politikai tényező lehet, nem beszélve a 100.000Ft-os Fegyőrről és az intelligencia bajnok és kényszeresen igazmondó Donáthról. Ja, nem.

Itt az a baj, hogy a windows-ról azt mondhatom, hogy egyszerű felhasználó számára is könnyen kezelhető, amíg pl. a Limux-hoz már jobban kell érteni ( más szavakkal, több rendszergazda...) Régen használtam, de belefáradtam.

Vannak példák a nemzeti baloldalra, pl. Thürmer Munkáspártja, vagy a baszk illetve katalán pártok. (A románoknál ugye minden párt soviniszta és egyben globalista is)
Egyébként igen, úgy általában a baloldali egy eszme exportálását jelenti.

Az a baj, hogy nem csak a hivatalnokok kerül(n/t)ek a világcégek zsebébe, hanem a politikusok is. És akkor ezzel a szemmel tessék nézni Orbánék megoldását, a kvázi pártholding gründolását, amit a liberálbolsevikok lopásnak neveznek, holott ez a politikai függetlenség biztosítéka. Ez akkor is működni fog, ha elbukják a választást, mert képes a piacról is megélni.

Az ellenzéki politikai- és médiapártok egyfolytában azzal kínlódnak, hogy honnan szerezzenek pénzt a működésükhöz. A Jobbikot az orosz titkosszolgálat finanszírozta, amíg az ügynökük le nem bukott, azután egy ideig Simicska, most pedig benyaltak a globalista pénzügyi hálózatnak. A Momentum elhazaárulta az olimpiát a franciáknak, de amit kapnak tőlük, az nem elég, hát ők is beálltak a sorba, mint a Jobbik. Az MSZP egy ideig a Köztársaság téri Zuschlag-trezorból élt, aztán kicsempészték volna a maradékot osztrák bankba, de lebuktak, azóta pedig mennek össze, mint a gatya szára és szintén beálltak a sorba. Ferenc testvéréknek van saját lopott vagyona, futtatják is apu után anyut miniszterelnökjelöltnek, de ők is rászorulnak az EU-s aprópénzre, az önfelgyújtásra, a bitcoin-bányászatra, és az Európai Egyesült Államok meséjéért kapott globalista támogatásra.

Ha annak idején a Schiffer-féle LMP koalícióképesnek mutatta volna magát a Fidesszel, meglehet, kapott volna a holdingtól működési forrást, de finnyásnak tetszettek lenni, s lám a maradékaik is beálltak kunyerálni a globalistáktól. Ez igazán remek alternatíva.

A leadózott kis jövedelméből senki nem akarja tartósan mások politikai karrierjét finanszírozni, de addig is közvetlen beleszólást kíván a döntésekbe, és ez bizony érthető. Most akkor mi a megoldás a 'lehetmás' finanszírozására Schiffer úr?

És még így is százszor értelmesebb és gerincesebb, mint a komplett Gyurcsány/Jakab/Fekete-Győr/Kunhalmi/Szabó Tímea-féle moslékellenzék...

Tudjuk, ezért kapott Orbán harmadszor is kétharmadot. Gyurcsányné talált neked megfelelő adatot?

De, van. Kormányzati döntéssel elérhetetlenné lehet tenni magyar Internetszolgáltatók szerverén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés