Böjte Csaba: Magyarországon mentették meg az életemet

2021. január 14. 7:57
A ferences szerzetes Kásler Miklósnak is köszönetet mondott.

Megköszönte Kásler Miklósnak a koronavírusból felépült Böjte Csaba, amiért megmentették az életét – írja a Blikk. A lap szerint a miniszter jó barátságot ápol a dévai ferences rendi szerzetessel, akit tavaly év végén telefonon felhívott, hogy érdeklődjön felőle. Böjte Csaba olyan hevesen köhögött, hogy a miniszter megkérte, azonnal induljon el Budapestre, ahol meggyógyítják.

„Előtte azt gondoltam, biztos megfáztam, máskor is volt ilyen. Jelentkeztem Romániában koronavírus-tesztre, kiderült, hogy pozitív vagyok. Tudtam, hogy mindenhez pozitívan állok, de meglepett, hogy ehhez is. Kásler miniszter úrnak nem tudtam elmondani, mi van velem. Azt kérte, sürgősen jöjjek Magyarországra, az a dolgom, hogy meggyógyuljak. A határig egy erdélyi mentőautó hozott, ott átszálltam a magyar mentőbe, ami a László kórházba vitt. Akkor már megszólalni sem tudtam” – mesélte a szerzetes, aki 40 éve volt utoljára kórházban, amikor a katonaságnál sárgaság gyötörte.

Mint a lapnak elmondta, a jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból. Rögtön felhívta Kásler Miklóst, közölte vele, hogy a parancs teljesítve, meggyógyult.

„Örülök, hogy személyesen is megköszönhettem a miniszter úrnak, hogy megmentette az életemet, és persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is” – tette hozzá.

A Blikk elérte Kásler Miklóst is. A miniszter felidézte az első találkozást: „Kérdezni szerettem volna sok lényeges dolgot tőle, ezért felkerestem Déván, édesapám szülővárosában, és ő választ adott mindenre úgy, hogy én egyik kérdést sem tettem fel.”

„Amikor értesültem róla, hogy beteg, felhívtam telefonon. Csakhogy a köhögéstől egy mondatot sem tudott végigmondani. Nem tudtam megvizsgálni, de azt meg tudtam ítélni, hogy súlyos légzési nehézsége van, ami azt jelenti, hogy életveszélyes az állapota. Megszerveztük, hogy Magyarországra jöjjön, és a nehéz betegségéből a jóisten és az orvosok segítségével felépüljön” – mondta a miniszter.

A Böjte Csabával készült interjúnkat itt olvashatja.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanerre gondoltam, egyetértek, 100%-ban. Valóban.
Istennek legyen hála!

A humora sosem hagyja el Csaba testvért. :)

"Tudtam, hogy mindenhez pozitívan állok, de meglepett, hogy ehhez is."

Hála Istennek, hogy meggyógyult. Az egyik vasárnap, Ő mutatta be a szentmisét a bazilikából. A Duna TV közvetítette. Milyen nagyszerű homíliát mondott, olyan volt, mint egy plusz lelkigyakorlat.

https://www.youtube.com/watch?..

Mit gondolsz, kinek köszön meg MINDENT folyamatosan! A Jóistennek!
Te akarod figyelmeztetni, kioktatni, hogy kinek köszönje meg Csaba testvér az életét? Nyilván az Élet Urának.

Az a nagy helyzet, hogy te egy egész hegyet gördítettél Isten útjába!
Szereted az akadályokat bizonyára.

Idáig hallatszik az "örömöd"!

Pedig Böjte atya is magyar adófizető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés