Orosz mintára kiabálnak cenzúrát a magyar propagandaoldalak

2021. január 13. 11:54

Hadházy Ákos
Facebook
A törvényi szabályozás (magyarul: kényszerítés) igényét egyre hangosabban követeli a propagandasajtó.

„Miközben azon keseregnek, hogy a csúnya Facebook uszító heccoldalnak véli őket, a vezércikkük arról szól, hogy az egyik ellenzéki képviselőnő boszorkány, egy másik pedig egy öreg popsztárt idéz, aki szerint a miniszterelnök szinte maga a Jóisten.

Mosolyoghatnánk ezen, de ne tegyük! Ugyanis egy-az egyben orosz mintára kiabálnak összehangoltan cenzúrát a magyar propagandaoldalak és fideszes politikusok. Az oroszoknál pedig néhány hónapja már megszavazták azt a törvényt, ami a hatalomnak megengedi a Facebook és más hasonló szolgáltatások blokkolását, ha »cenzúrázza« az orosz propagandaoldalakat. Néhány hete volt, aki vitatkozott velem, amikor a Hundub nevű humbug oldalról azt írtam, eljöhet az idő, amikor a magyar kormány ezt is átveszi az orosz franchise-ból. Szeretném felhívni a figyelmet: nem azt mondtam, hogy ez holnap bekövetkezik, hanem azt, hogy bekövetkezhet, ha hagyjuk. Persze az is valószínű, hogy nem lelőni akarják a Facebookot, hanem csak megzsarolni, hogy tovább engedje a heccpropaganda uszítását, és kevésebb embernek mutassa a kritikus tartalmakat.

A Hundub színvonalát látva lehet, hogy tévedtem, azzal nem nagyon lehet kiváltani a Facebookot... Azonban a törvényi szabályozás (magyarul: kényszerítés) igényét egyre hangosabban követeli a propagandasajtó és kormánypárti politikusok. Az amerikai események – Trump csatornáinak letiltása – vélhetően újabb lökést ad ennek, tehát nem érdemes legyinteni, inkább készülni kell minden eshetőségre!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lát különbséget egy személy teljes megnyilvánulásainak átfogó letiltása (Facebook) és törvényileg tiltott speciális megnyilvánulások között, például rágalmazás, hitelrontás vagy a parlament félrevezetésének tiltása pl. Ausztráliában.

Nekem is a könyvégetés jutott eszebe.
Pedig Magyarországon nincs könyvégetés, vagy cenzúra (az egy Dúró darálást kivéve, azonban egyetértve a Dúróval az nem könyv volt, hanem gyermekek megrontásának az eszköze).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés