Izrael: nem nevezik át Trumpfalvát a Capitolium ostroma ellenére sem

2021. január 13. 14:37
Oded Revivi szerint „Az elnök örökségét nem a média agendája határozza meg.”

Az Egyesült Államokban tomboló Trump-ellenes hangulatkeltés és a Washington DC-ben fellángoló erőszak dacára zavartalanul folytatódik a Golán-fennsíkon az amerikai elnök tiszteletére elnevezett település építése — írja a Neokohn a JTA beszámolója alapján. Hozzátették: Nincs szó arról, hogy megváltoztatnák a nevét, azután sem, hogy izraeli vezetők elítélték a capitoliumi erőszakot.

A Neokohn megírta, hogy az izraeli telepesek és jobboldaliak körében belföldi botrányai ellenére is népszerű maradt Trump. Számos jobboldali izraeli nagyra becsüli, amiért támogatta a zsidó településeket, keményen bánt Iránnal, és segített normalizációs szerződéseket kötni Izrael és az arab országok között. „Trump adminisztrációjának az Izrael-politikája magáért beszél” – mondta Oded Revivi, az Efrat nevű júdea-szamáriai település polgármestere csütörtökön. Revivi kevésbé tartja fontosnak a szerdai erőszakot: „Az elnök örökségét nem a média agendája határozza meg.”

A Neokohn emlékeztetett: „Trumpfalva” (angol nevén Trump Heights) építését 2019-ben jelentették be, azután, hogy az elnök elfogadta Izrael fennhatóságát a Golán magaslat felett, amit az ország Szíriától foglalt el még 1967-ben. Azonban másfél évvel ezután a település még mindig a fejlődés kezdeti fázisánál tart. Lakossága mindössze orosz bevándorlókból áll, akik eredetileg 1991-ben költöztek a térségbe, ahol Beruchim néven alapítottak települést, mely az évtizedek alatt kudarcot vallott, és ma már alig néhányan lakják – írják.

(Neokohn)

(Nyitókép forrása: youtube.com)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés