Haragból és frusztrációból táplálkozó olcsó lájkvadászat

2021. január 13. 19:40

Bencsik János
Facebook
A Jobbik uszító grafikája akkor is elfogadhatatlan, ha tisztában vagyunk a NER álkeresztény jellegével.

„A haragból és frusztrációból táplálkozó olcsó lájkvadászat sajnos az egész politikai elitet a sárba rántotta, de amit a Jobbik tegnap elkövetett, arra nincs mentség és nincs magyarázat. Három okból sem.

1. Krisztus kereszthalála az ember számára a hit, a remény, Isten szeretetének szimbóluma. Politikai vélemény kifejezésére alkalmatlan, indulatok szítására elfogadhatatlan. Bármelyik "oldalon" és bármilyen kontextusban.

2. A keresztre nem lehet szégyent hozni: arra hull vissza, aki helytelenül használja. Most éppen az a párt, amelyik régen adventi keresztállítással hívta fel a figyelmet magára. Aki mások lejáratása érdekében képes egyszer használatos kampányelemként tekinteni egy vallási jelképére, az minden alapján elvesztette arra, hogy rendszerváltást és társadalmi megbékélést hirdessen.

3. A Jobbik uszító grafikája akkor is elfogadhatatlan, ha tisztában vagyunk a NER álkeresztény jellegével, képmutatásával, valamint azzal, milyen sokat árt ténykedésük általánosságban a vallásos emberek megítélésének. De fontos tudatosítani magunkban, hogy ha politikai ellenfeleink hamis módon hivatkoznak is számunkra fontos értékekre, arra soha nem lehet válasz ezen értékek lealjasítása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés