DK: „Oligarchamentés” helyett válságkezelésre kell költeni az adóforintokat

2021. január 13. 14:43
Rónai Sándor, a párt EP-képviselője azt mondta, garantálja, hogy az összes, vissza nem térítendő támogatást kapó „fideszes oligarcha aktája ott lesz az Európai Unió asztalán”.

A Demokratikus Koalíció szerint nem „oligarchamentésre”, hanem válságkezelésre, a vállalkozók, a dolgozók, az elbocsátottak, a családok és az idősek támogatására kell költeni az adóforintokat – mondta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor a 24.hu cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy a kormány újabb milliárdokat osztott szét a turizmusban tevékenykedő „fideszes oligarchák között”. Azt mondta, másfél milliárd forintot kapott Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter érdekeltsége, közel egymilliárdot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., de jutott pénz a Seszták Miklós egykori fejlesztési miniszter üzleti körébe tartozó vállalkozóknak" is.

Az EP-képviselő kijelentette, hogy a „fideszes oligarchák” a koronavírus-járvány kezdete óta rendre úgy kapnak vissza nem térítendő támogatásokat, hogy az sem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsátják. Garantálja – mondta Rónai Sándor –, hogy az összes, vissza nem térítendő támogatást kapó „fideszes oligarcha aktája ott lesz az Európai Unió asztalán”.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés