Az egyetemi modellváltás a Fidesznek csak hatalmi kérdés

2021. január 13. 11:20

Pálinkás József
hvg.hu
Nem reform ez, hanem a mögöttes állam kiépítésének újabb fázisa, míg végül a szegények gyermekei jók lesznek szolgáknak az uradalmakban vagy felszolgálhatnak a kuratóriumi ülések utáni díszvacsorákon.

„A koronavírus-járvány következtében bekövetkezett egészségügyi, gazdasági, társadalmi és bizalmi válságot a kormány meglehetősen rosszul kezeli. Talán az is hozzájárul ehhez, hogy a kormány figyelmének nagy részét a veszélyhelyzet idején is – részben a veszélyhelyzetet kihasználva – hatalomban maradása feltételeinek kialakítására és mögöttes államának kiépítésére fordítja.

Az állampolgárokat sújtó ezernyi gond között az emberek a szokásosnál is kevésbé érzékenyek arra, hogy az ország javait Fidesz-lojális magánszemélyekhez juttatják.

Pedig egyszer nagy árat fogunk fizetni ezért mindannyian. Kivéve persze az igen kevés kedvezményezettet.

Valljuk be, hogy a választópolgárok közül igen kevesen figyelnek fel arra, ha néhányan kétségbeesett vagy elgondolkoztató cikkeket írnak az egyetemi modellváltásról. Előfordulhat, hogy ez az írás is csak néhány marék falra hányt borsó, de mégis megpróbálom felhívni a figyelmet arra, hogy nem modellváltásról, hanem a köz javai fölötti rendelkezés örökössé tételéről, a Fidesz-hálózat bebetonozásának újabb fázisáról van szó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pálinkásnak az ISZOM-ban lenne a helye.

Mi van Pálinkás "pártjával"? Nem szólaltak meg semmiben az alapítás óta. Az alapítás lapítás?...

"az ország javait Fidesz-lojális magánszemélyekhez juttatják."
Így van ez Jóska, mindig, amikor - a minimálbér több mint kétszeresére emelkedik, - az átlagbér megduplázva, - a háztartások pénzügyi vagyona megháromszorozódik.
Ráadásul a magyarok történelme folyamán SOHA annyi országadósságot - ÁLLAM, MAGÁN, VÁLLALATOK - Magyarország népe NEM FIZETETT VISSZA, mint 2010-20 között, az Orbán-kormányok ideje alatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés