Kiállunk Krekó Péter mellett, elutasítjuk az online uszítást!

2021. január 12. 13:27
Cser Amália
szabad.aHang.hu
Magyarországon egyre általánosabbá válik, hogy a kormányzati médiában kritikus független gondolkodókat véleményük miatt hamis vádakkal bélyegeznek meg.

„Alulírottak, szolidaritásunkat fejezzük ki és kiállunk Krekó Péter valamint mindazok mellett, akiket a hatalom és a kormányzati médiabirodalom hamis vádakkal, aljas szándékkal vezérelve, kritikus véleményük miatt hurcol meg.

A kormányzati kötődésű média és a miniszterelnök Krekó Péter Politicónak adott nyilatkozatát (1) abszurd módon az ellenkezőjére állítva az elemzőt hamisan azzal vádolta meg, hogy az ellenzéknek a választások megnyeréséhez az emberek oltási kedvének csökkentését, vagyis emberéletek feláldozását javasolja. Az eredeti Politico cikket olvasva, az angol nyelv alapszintű ismerete mellett és a szövegkörnyezetből is teljesen nyilvánvaló, hogy a nyilatkozat pont ennek az ellenkezőjét állítja: ha a kormányzat aláássa az oltásokba vetett bizalmat, viselnie kell a következményeket.

A rossz szándék egyértelmű: nem félrefordítással, hanem koncepciós vádakkal állunk szemben. Krekót gonosznak és gyilkosnak bélyegezték, miközben épp az oltásokba vetett bizalom fontosságáról beszélt, és számos fórumon érvelt a mielőbbi vakcináció mellett. A kormányzati médiára támaszkodó emberekhez azonban ez az információ már nem jut el.

Mindezt azért, mert Krekó kritikát fogalmazott meg a kormányzat oltási politikájával szemben, és feltehetően azzal a céllal, hogy a hatalom egy kreált ellenségképpel terelje el a figyelmet a járványkezelés és az oltási program kudarcairól. Pont egy olyan időszakban, amikor a járvány legyőzése érdekében összefogásra, hergelés helyett tájékoztatásra lenne szükség.

A propagandamédia mellett a miniszterelnök is beszállt az uszításba, ezzel végképp zöld utat adva az – egyelőre még csak online - lincselőknek. Azóta halálos fenyegetések záporoznak az elemzőre és családjára.

Miért fontos?

Magyarországon egyre általánosabbá válik, hogy a kormányzati médiában kritikus független gondolkodókat véleményük miatt hamis vádakkal bélyegeznek meg, tesznek közellenséggé, kisgyerekes családokat tesznek durva mocskolódás áldozatává. Csak idő kérdése, hogy a hatalom által szított gyűlölet mikor csap át az ellenséggé tett emberek elleni fizikai erőszakba, és az ez által okozott szenvedésért teljes egészében a kormányzatot és a propagandagépezetet terheli a felelősség.

Tiltakozunk az ellen, hogy koncepciós vádakkal embereket szánt szándékkal támadások céltáblájává tegyenek és fenyegessenek. Kérjük, hogy aláírásával Ön is tiltakozzon a hatalom által gerjesztett, szabad gondolkodók ellen irányuló online lincselés ellen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A citizengo-n lehet aláírni a Krekó írása elleni tiltakozást.

Bolsevik seggnyalók klubja.

"Azóta halálos fenyegetések záporoznak az elemzőre és családjára."
Eddig mindig megúsztátok, de semmi nem tart örökké. Ne tudjátok meg, de ki fogjátok harcolni, minden megszólalásotok erre mutat...

Mi a függetlenség definíciója? Vagy ugyanúgy nem létezik mint a jogállamiságé vagy az antiszemitizmusé?

Olvastam az angol eredetit. Semmilyen félrefordítás (ha volt) nem ronthat rajta sokat. Galád egy kijelentés volt. Védhetetlen.

Krekónak NEM ez az első ilyen húzása.

Nagyon várom, h. közügy legyen az aljas hazugsága, különösen a magyar Covid halálozási ráta a legnagyobbak közötti minősítésével kapcsolatban.

Ez a pasas NEM független gondolkodó, hanem egy aljas média szereplő, aki bojkottot érdemelne NER oldalról. Azért vagyunk egypáran.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés