A tévében is benne leszek? – kérdezte a tolvaj, mikor elfogták

2021. január 9. 16:50
A 21 éves, lakcím nélküli férfit gépkocsi-feltöréssel és betöréssel gyanúsítják.

Utcán parkoló, feltört gépkocsija látványával szembesült a tulajdonos 2021. január 5-én reggel – írja a Police.hu A jármű egyik ablakát betörték, a kocsiból hiányzott a rádió, a mélynyomó, az erősítő, egy bicska, egy elemlámpa és a szerszámai. Aznap este egy másik, lakásbetörésről szóló bejelentést is kaptak a rendőrök. Egy épülő ház hátsó teraszajtajának üvegét valaki benyomta, elvitt egy kávéfőzőt 6 doboz kapszulával, 3 darab papucsot, egy rádiós hangfalat, egy mobiltöltőt és egy halom csokoládét. A lopással okozott kár meg sem közelíti a betöréskor okozott rongálási kárt, amely 100 ezer forintra rúg.

A portál beszámolója szerint az érdi rendőrök számára hamar világossá vált, a két bűncselekmény nagy valószínűséggel egy emberhez köthető, így a két helyszínen és annak környékén gyűjtött információkat, valamint a helyszíni szemlék adatait elemezve 48 órán belül megnevezték a tettest, a 21 éves V. Adriánt. Felkutatását nehezítette, hogy a férfinek nincs állandó, vagy ideiglenes lakcíme, ezért rokonainál, ismerőseinél kérdezősködtek. Mindenhonnan jutott némi információmorzsa, egy lehetséges tartózkodási hely, de nem találták. Míg a rendőrök egy része a címeket járta le, kollégáik az utcákat rótták, végül utóbbiak jártak sikerrel, 2021. január 7-én este a Szalonka utcában gyalogolva vették észre. Menekülésre nem volt esélye.

„A tévében is benne leszek?” – tette fel a kérdést bilincselése után V. Adrián, aki kihallgatásán már nem bizonyult közlékenynek. Az alkalmi munkából élő férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, érdemi vallomással nem állt elő. Nem volt szükség szószaporításra a mintavételen, ahová azért vitték a rendőrök, mert a zsebében talált cigarettás dobozból egy gyűrött, zöld növényi törmeléket rejtő alufóliagombóc került elő, és a gyorsteszt THC-re pozitív eredményt mutatott.

V. Adrián ugyan tagadta a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök azonban olyan bizonyítékok birtokában vannak, amelyek alátámasztják gyanújukat. Telefonjának üzenetei között találtak fotókat az ellopott és általa eladásra kínált zsákmányról, meglettek a kávékapszulák, a papucsok, a bicska.

Az Érdi Rendőrkapitányság két rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett V. Adrián ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Címlapkép: YouTube

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés