Amikor az embereknek éjjel-nappal hazudnak, annak szörnyű ára van

2021. január 7. 10:05

Sárosi Péter
Pendulumblog
Ismerős ez nekünk, magyaroknak is?

„A tegnapi rémisztő eseményekért nem azok a fő felelősök, akik betörtek a Szenátusba, hanem az elnök és propgandistái, akik mesterfokra fejlesztették az igazság-utáni politizálást. Gondolj bele, hogy meg vagy győződve róla, hogy az országodban az elnökválasztást elcsalták, és a választás legitim győztesét kiseprűzik a hatalomból. Egy bitorló kerül az elnöki székbe. Ebben az esetben vajon nem tartod-e indokoltnak, hogy akár radikális módszerekkel is megpróbáld megakadályozni a bitorló beiktatását? Hiszen a demokrácia sorsa a tét!

Az elmúlt években számos országban sor került arra, hogy a lakosság jelentős része által elcsaltnak gondolt választás miatt csalódott tömegek megrohamozták a törvényhozás épületeit. Gondoljunk csak déli szomszédunkra, Szerbiára. Ami azonban ezekben az országokban közös volt, az, hogy a választás bizonyítottan és dokumentáltan nem volt fair. Szerbiában például olyannyira nem, hogy az ellenzék bojkottálta azt. És amikor egy nyilvánvalóan antidemokratikus választás ellen tüntetnek tömegek, akkor bírják a szolidaritásunkat. Még akkor is, ha esetleg radikális módszerekhez folyamodnak, hogy megbénítsák a törvényhozást.

Ami viszont tegnap történt a Capitol dombon Washington D.C.-ben, az leginkább rémületet és zavart váltott ki a világ szabadság- és demokráciaszerető közvéleményéből. Pártállástól függetlenül. Mert az elmúlt hónapokban független bíróságok által lefolytatott vizsgálatokon sorozatosan bizonyítást nyert az, hogy az amerikai elnökválasztáson nem történtek tömeges csalások. A Trump elnök és médiája által unalomig ismételt vádakról sorra derült ki, hogy légből kapottak és semmilyen bizonyíték nem támasztja azokat alá.

Magyarul bizonyítást nyert, hogy az Amerikai Egyesült Államok regnáló elnöke tudatosan és szisztematikusan hazudott a népnek a választás eredményéről a saját hatalmi érdekének szolgálatában. És tegnap bizonyítást nyert az is, hogy a hazugság bizony működött, és ezért a hazugságért milyen szörnyű árat kell fizetni. Négy ember meghalt, a társadalom sokkhatás alatt, és az amerikai demokrácia nemzetközi reputációja romokban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nem volt rémisztő, attól nem rémültél meg, amikor szobrokat döntögettek, autókat, városokat gyújtott fel a fekete csőcselék?
És attól, hogy rendőrök térdeltek a csőcslék előtt, na jó, volt közöttük nem is egy fehér elmebajos.

"...nem történtek tömeges csalások". Oh, mily árnyalt fogalmazás, finom különbségtétel! És ez a "független bíróságok által lefolytatott vizsgálatokon sorozatosan bizonyítást nyert". Ohohoh, mily finom csúsztatás Sárosi Bizonyítástnyert Péter úrtól. Bravó, bravó!

"...az amerikai demokrácia nemzetközi reputációja romokban". Jé, hát van amiben egyetértünk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés