Dömötör: Az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni

2020. december 31. 8:36
Az államtitkár kiemelte: 2021-től jelentősen bővülnek a család- és otthonteremtési támogatások, tovább csökkennek az adók, visszaépítik a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat és elindul az elmúlt évtizedek legnagyobb orvosi béremelési programja is.

„A 2021-es év jelentős részét a koronavírus-járvány elleni küzdelem teszi majd ki, az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni” – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtöki videóüzenetében összefoglalva az év elején életbe lépő legfontosabb változásokat.

A legfontosabb változások a jövő évben

Dömötör Csaba a kormány hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban kiemelte:

„2021-től jelentősen bővülnek a család- és otthonteremtési támogatások,

öt százalékra csökken a lakásépítés áfája, valamint  elindul a lakásfelújítási program, amelynek az a lényege, hogy az állam átvállalja a lakásfelújítási kiadások felét, legfeljebb hárommillió forintig” – mondta.

Hozzátette: „a kormány arról is döntött, hogy meghosszabbítja a hitelmoratóriumot, így a családok és a vállalkozások július elsejéig élhetnek ezzel a lehetőséggel”„Ez sokak számára nagy segítség” – hangsúlyozta az államtitkár. Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy 2021-ben

tovább csökkennek az adók.

A kis- és közepes vállalkozások iparűzési adója január elsejétől megfeleződik, emellett folytatódik a bajba jutott ágazatokban a bértámogatási program – emelte ki. A kormány fontos vállalásának nevezte, hogy

visszaépítik a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat.

Ez a folyamat januárban megkezdődik – jelentette ki. Kitért arra is, hogy 2021-ben elindul az elmúlt évtizedek legnagyobb orvosi béremelési programja.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: „ha túl lesz a járványon Magyarország, akkor  a kormány szeretne tovább menni a korábban megkezdett úton, több támogatást nyújtva a családoknak, a magyar vállalkozásoknak, a munkából élőknek és megerősíteni a biztonságot. A kormány ezekért a célokért dolgozik majd” – húzta alá.

„Legyen 2021 járványtól kevésbé sújtott de találkozásokban gazdagabb év!” – kívánta a  Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

(MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés