Szégyen, amit az ukrán elit művel

2020. december 29. 12:43

Völner Pál
Facebook
Az általában mindenre érzékeny nyugati politikusok hallgatnak.

„Az ukrán politikai elit éppen megsemmisíteni készül a kárpátaljai magyar közösséget. Fegyveresek törnek rá a vezetőikre, hazugságok alapján vádolják őket, megfélemlítenek és fenyegetnek mindenkit, aki kiáll a magyarok – egyébként nemzetközi szerződésekben rögzített – jogaiért.

Az általában mindenre érzékeny nyugati politikusok hallgatnak. Ahogyan hallgatnak az önmagukat jogvédőnek mondó politikai aktivisták és a nemzetközi szervezetek is. Ez az őshonos nemzeti kisebbség, amely nem önszántából került egy másik állam területére, és amely soha, semmiféle bajt nem okozott a többségi nemzetnek, csak gazdagította azt az országot is a kultúrájával és a munkájával, nem érdekli a hivatásos aggódókat.

Szégyen, amit az ukrán elit művel, de még nagyobb szégyen az, amit az őket csendben, de biztosan és hatékonyan támogatók tesznek. A kijevi vezetés az euroatlanti integrációt sürgetné, miközben annak a minimális feltételeit sem tartja be. Ezt szó nélkül hagyni a jogállamiság eszméjének valódi lábbal tiprása, ez az európai értékek tényleges semmibevétele. Hol vannak most a máskor olyan hangos Soros-féle NGO-k, vagy a Momentum mindig sivalkodó üdvöskéi? Vagy dolgoznak-e már az Ukrajna elleni szankciókon a brüsszeli bürokraták? Készülnek-e Berlinben az egyszerű és hatásos rövidfilmek a magyarok elleni agresszióról? Vagy ha véletlenül az ő szövetségeseik követik el a gaztetteket, akkor az nem jelent problémát?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pali!

Nem vagy Te ennyire tudatlan, számodra is ismert, hogy Ukrajna amerikai felségterület, így azután mindenki fél megszólalni. Ami Ukrajnában történik az egy amerikai demokrácia kísérlet, igazi demokraták szereplésével.

NoEU NoNATO. Vétó minden szinten.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés