Századvég: Az ellenzéki szavazók Dobrev Klárát jelölnék kormányfőnek

2020. december 22. 17:22
A Századvég kutatása szerint Gyurcsány Ferenc stratégiája a balliberális pártok illetve szavazóik bekebelezésére sikeresnek tekinthető.

A Századvég Alapítvány decemberi, 1000 fős, reprezentatív közvélemény-kutatása alapján egy most vasárnap tartandó országgyűlési választáson a biztos szavazók 50 százaléka a jelenlegi kormánypártokra adná a voksát, míg az ellenzéki összefogás listáját a részvételüket biztosra ígérők 39 százaléka támogatná. A kutatás szerint a baloldal nem tudott újabb választói rétegeket megszólítani, sőt, a közös baloldali lista állítása lemorzsolódással jár.

A kutatás arra is kereste a választ,  hogy az ellenzéki összefogást támogató megkérdezettek melyik baloldali politikust látnák szívesebben a miniszterelnök-jelölti pozícióban. A sort a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára vezeti, akit a baloldali válaszadók 23 százaléka jelölne kormányfőnek. Karácsony Gergely mindössze a 4. helyen áll a baloldali érzelmű szavazók véleménye alapján felállított kormányfő-jelölti rangsorban (14 százalék), tehát kevesebben látnák őt miniszterelnök-jelöltként, mint Márki-Zay Pétert (17 százalék) vagy Bajnai Gordont (20 százalék).

A Századvég kutatása arra következtet, Dobrev Klára anyagi és személyi erőforrásokat tekintve, valamint a politikai tudatosság szempontjából is kiemelkedik a mezőnyből, így még intenzívebb kampányt fog folytatni a 2022-es választásokig.

A kutatás eredményeiről bővebben ide kattintva olvashat.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 345 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dobrev, mint húzónév. Ezt még szoknom kell. Amíg a villőát le nem adta
a ruhatárban, addig közvetlen ideológiai örököse 1956 eltipróinak.

Ez az a típusú közvéleménykutatás, hasonlóan az egyes politikusok népszerűségét 'mérőkhöz', amelyet nem lehet később számonkérni. Nyilvánvaló, hogy nekünk, kormánytámogató szavazóknak és a Fidesznek az lenne a jó, ha Dobrev lenne a közös ellenzéki jelölt. Mind a pedigréje, mind a kiállása, mind pedig a mondandója nagyon kellemesen támadható. Hajrá, beszéljük beléjük!

Idézet a cikkből:

"Fontos kihangsúlyozni, hogy Gyurcsány Ferenc pártja az egyik, ha nem a legszervezettebb, leghatékonyabb infrastrukturális háttérrel rendelkező baloldali párt..."

Valóban, még bitcoint is bányásznak, igaz a villanyszámlák nem ők fizették.

A külföldi, nem magyar állampolgárok szavazatiról akkor nem eset szó.

Nekünk jó lenne, az ellenzéki szavazóknak nem: megosztó személyiség, Fegyenc trójai falova / drabálisnak elég drabális... /.

Nem biztos, hogy rossz lenne ez.
Egy amolyan "medgyessypéter"-"joebiden" karakter veszélyesebb lehetne, mint Gyurcsány neje.

nem zavar, hogy nevetségessé teszed magad, s ennyire hülyének nézed a bal-és jobboldali embereket? Gondolod, hogy az írásod az ovasókban nem generálja az azonnali balliberális példatárat? Iskola és kórház bezárások, a közművek külföldiek kezébe történt átjátszása extraprofit mellett, a kispesti balliberális maffia, a kábítószeres bulijuk, Feri öszödi beszédét sem ismered, hogy hazudtak éjjel, nappal, hogy elárulták a határon túl élő magyarokat, hogy a Fidesz kormánynak köszönhetően újulnak meg a zsinagógák,teszik rendbe a zsidó temetőket, hogy az EMIH kiépíthette teljes oktatási vertikumát, hogy a zsidóság Orbán kormányzása alatt érzi magát az országban biztonságban, s a józan többségük retteg a bevándorlást szorgalmazó, a muszlim terrort támogató balliberális kormányzástól. Eddig is csak egy vén DK-s ketrecharcos színvonalát hoztad, s a helyzet semmit sem változott.

Az arcképcsarnok szakmailag és morálisan is selejt emberekből áll.

Temesvárnak így lett román állampolgársággal nem rendelkező német polgármestere, hála az EU idióta törvényének.

Olyan magyar nemzetiségű ukrán és román állampolgárról van szó, akiknek van magyar állampolgárságuk is. Ezeknek az idegen nemzetiségű külföldieknek viszont nincs magyar állampolgárságuk.

Hidd el, hogy én nagyon szeretem a saját zsidó fajtámat, s ezért lenne jó megmenteni a népemet, s a többi normálisan gondolkodó embert az Európa, benne Magyarország felszámolását végző, azt kiszolgáló európai és magyarországi balliberális pártoktól, hatalomtól.

A hat osztályoddal még téged is beveszünk Noé bárkájába.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés