Katar átadta negyedik világbajnoki stadionját is

2020. december 19. 12:41
Az emírség harmadik legnagyobb településén, al-Rajjanban felépült Ahmed bin Ali Stadionban hét vb-mérkőzést rendeznek meg.

Katar nemzeti ünnepén látványos külsőségek közepette, a hazai kupadöntővel avatták fel pénteken az arab ország negyedik olyan futballstadionját, amely a 2022-es világbajnokság egyik színhelye lesz majd. A 40 ezer néző befogadására alkalmas Ahmed bin Ali Stadion átadási ceremóniáján a katari vezetők társaságában jelen volt Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is, aki hosszan méltatta és ideálisnak nevezte a vadonatúj létesítményt.

„Ez egy csodálatos futballstadion, a hangulat hihetetlen, az ülések rendkívül közel vannak a pályához. Biztos vagyok benne, hogy ez 2022-ben tökéletes futballaréna lesz, amikor világbajnoki meccseknek ad otthont” – idézte Infantinót a FIFA honlapja. – „Katar nagyon jól felkészült a következő világbajnokságra, és jó úton halad afelé, hogy emlékezetes tornát rendezzen – az elsőt a Közel-Keleten és az arab világban”. Az emírség harmadik legnagyobb településén, al-Rajjanban felépült Ahmed bin Ali Stadionban hét vb-mérkőzést rendeznek meg.

(MTI)

Fotó: Épül a Luszail Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike Luszailban 2019. december 20-án. A 80 ezer fő befogadására alkalmas arénában játsszák a vb nyitómérkőzését és döntőjét abban a katari városban, amely még nem létezett 2010-ben, amikor az arab ország elnyerte az esemény rendezésének jogát. (MTI/ EPA/ Ali Haider)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés