Deutsch: „Nem Deutsch-ügy van”, az Európai Néppárt jövője a kérdés

2020. december 19. 15:30
A Fidesz EP-képviselője szerint az európai és a magyar baloldal aktív közreműködéséve „kíméletlen következetességgel” folyik a Soros-terv végrehajtása .

Fokozatosan, „kíméletlen következetességgel” folyik a Soros-terv végrehajtása az európai és a magyar baloldal aktív közreműködésével – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz képviselői nemmel szavaztak az EP migrációs állásfoglalásaira

Deutsch Tamás az EP két migrációs állásfoglalására reagálva azt mondta: a két EP-határozat legfontosabb megállapításai szerint a bevándorlás és azon belül az illegális bevándorlás alapvető emberi jog, és az Európai Unióba érkező bevándorlókat szét kell osztani a tagállamok között. Emellett, ha egy illegális bevándorló menekültügyi kérelmét jogerősen elutasítja egy tagországi hatóság, a kitoloncolás előtt olyan garanciális szabályoknak kell érvényesülniük, amelyek azt jelentik, hogy „valójában nincs kitoloncolás” – emelte ki.

A Fidesz EP-delegációjának vezetője hozzátette, hogy Dobrev Klára (DK), Cseh Katalin és Donáth Anna (Momentum), valamint további három DK-s európai parlamenti képviselő az EP bevándorláspárti többségének kemény magjához tartozva „lelkesen megszavazta” mindkét határozatot.

Közölte: a szavazás is azt mutatja, hogy a magyar baloldali EP-képviselők a magyar polgárok elsöprő többségének álláspontjával szemben le akarják bontani azokat a védelmi eszközöket, amelyek eddig megkímélték Magyarországot az Európában nem kevés problémát okozó illegális bevándorlástól. Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP képviselői nemmel szavaztak a határozatokra és elmondták, hogy az illegális bevándorlás rossz Európának.

Deutsch Tamás közölte: Magyarországon a tömeges illegális bevándorlás elkerülése addig marad fenn, amíg a Fidesz és a KDNP irányítja az országot. Ha Gyurcsány, Gyurcsányné vagy Fekete-Győr kerülnének az ország élére, ennek a helyzetnek vége lenne – emelte ki.

Deutsch: Az ellenzék éppúgy beengedné a bevándorlókat, mint a baloldali olasz kormány

Ha az ellenzék kerülne hatalomra, az illegális bevándorlók ugyanúgy bejönnének Magyarországra, mint ahogy azt a baloldali kormány megengedi Olaszországban és a mindennapi együttélésben ez ugyanúgy problémát jelentene, mint Németországban. Továbbá ugyanúgy megjelenne a hétköznapi életben a terrorfenyegetettség, mint Bécsben vagy Franciaországban – mondta.

Kérdésre válaszolva közölte: Szájer József megüresedett európai parlamenti helyének betöltésére a szokásos jogi eljárás megindult, a képviselő aláírta lemondólevelét és a lemondást az EP elnöke is bejelentette a múlt heti plenáris ülésen. A képviselő helyére a Fidesz-KDNP 2019-es európai parlamenti listáján szereplők közül kell valakit jelölni.

Deutsch Tamás megerősítette, hogy az EP európai néppárti (EPP) képviselőcsoportjának elnöksége módosítani fogja a frakció működési szabályát. Mindezt úgy kommentálta: „eljött az ideje annak, hogy a szólóban kiróható büntetéseket immár a kollektív büntetések elve is erősítse az Európai Néppártban”.

Azt mondta: a néppárti frakció többsége régóta része az EP bevándorláspári többségének. Úgy folytatta: a Fidesz azt szeretné, ha a néppárt a világos alapértékeit és az azokra épülő egyértelmű programokat képviselné az Európai Parlamentben. A Fidesz ezt teszi a bevándorlás kérdésében, hiszen a néppárt programja következetesen kiáll az illegális bevándorlás ellen, a külső határok védelméért, és elutasítja az áttelepítés kérdését – mondta.

Az Európai Néppárt jövője a kérdés

Kiemelte: „nem Deutsch-ügy van”, az Európai Néppárt jövője a kérdés. Abban van véleménykülönbség, hogy lehet-e a baloldal, a liberális oldal és a centrum felé haladó, sodródó néppárti politikát folytatni, ami láthatóan az EPP gyengüléséhez, választási eredményeinek romlásához vezet – vélekedett Deutsch Tamás.

A kormánynak az önkormányzatokra vonatkozó adó- és díjemelési tilalmáról szólva hangsúlyozta: azok egyaránt érintik a fideszes és nem fideszes helyhatóságokat is. Kiemelte: a baloldallal szemben a Fidesznek nem az adóemelés, díjemelés és megszorítás a célja, hanem az emberek terheinek csökkentése. Azt mondta: attól nem lesz jó az önkormányzatnak, hogy pluszterheket rak a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben levő gazdasági társaságok, emberek nyakába. A Fidesz az emberek pártján áll – tette hozzá.

Arról, hogy Navracsics Tibor korábbi uniós biztos csatavesztésnek nevezte Deutsch Tamás néppárti jogfosztását, a Fidesz EP-delegációjának vezetője úgy fogalmazott: oda kell figyelni a véleményére. Azt mondta: Navracsics Tibor tapasztalt politikus, jó munkát végzett a Juncker-bizottságban, amit azért tudott elkezdeni, mert a meghallgatásakor őt ért támadások idején a fideszes és KDNP-s képviselők megvédték.

(MTI)

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csodálom az ízlésedet. Na jó, annyira mégsem.

Nácik nincsenek, de vannak ott kommunisták. Nevüket vállalva és liberálisnak mondva egyaránt.

Az egész azzal kezdődött, hogy Tusk a tavaszi járványügyi törvények ürügyén Carl Schmitt náci filozófushoz hasonlította Orbánt, a járványügy szükséghelyzetet pedig a náci felhatalmazási törvényhez hasonlították. Aztán, amikor Deutsch felemlítette, hogy Weber a múlt századi diktatúrák szóhasználatával érvel, akkor jött a liberális hisztria.

Ebbe kellett volna beleállni azokkal az érvekkel, amit leírtam, és megkérdezni ettől a két szerencsétlentől, mitől gondolják, hogy amit nekik lehet azt másoknak nem szabad? Aztán, ha nem tetszik nekik, akkor még rákérdezni, miért nem merik végre szavazásra feltenni a Fidesz tagságát, ha már ennyi ideje szerencsétlenkednek? Csak nem attól félnek, hogy nem lesz meg a többség, vagy, hogy a Fidesszel mások is távoznának?

Valóban? Együtt olvastátok, mert gondolom onnan tudod.

A Néppártba beszivárogtak oda nem illő pártok, és ma már a liberális kánonnak való megfelelés lett a cél. Közben azt próbálják meg beadni, hogy ez a párt még mindig ugyanaz, mint ahová még Kohl hívta meg a Fideszt. Ismerős módszer. A mai libernyákok kisajátítanák a klasszikus liberalizmust, miközben semmi közük hozzá. Így sajátítanák ki a Néppártot is, ami már teljesen más, mint eredetileg.

Ilyenek olvasva mit tagadjam, örülök, mert látom, hogy épkézláb érvek helyett, csak ilyen óvodás szintű, nyelvöltögetős dumára futja. Ez lenne az a fene nagy ellenzéki szürkeállomány?

Hiába terelsz, Tamásék világosan el fogják mondani ország-világ előtt:
- az EU felzárkóztatási alapját az európai adófizetők fizetik. Ugyanúgy, mint
- az EU helyreállítási alapját, ugyanígy EU-adÓfizetők pénzéből törlesztik.
Ergo: minkét országcsoportra érvényes a jogállamisági klauzula minden egyes pontja, AMELYET AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG,VAGY AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG MEG FOG HATÁROZNI.
A JOGÁLLAMI ELJÁRÁSOK EZ ALAPJÁN ÉRVÉNYESEK MIND A 28 TAGÁLLAMRA, MERT A KÉPLET EGY ÉS UGYANAZ, 100%-BAN AZONOS.
EU-s pénzek mind a 28 országnak,
EU-s szabályok mind a 28 országra.

Hát, ha valamit ezt nem tudom elképzelni. D. az átlagnál is többször bizonyította, hogy becsületes hetero. A megjegyzéséről csak annyit, hogy ennyi idő után sem ismerte meg a német politikusokat. G-t említeni kb. annyit jelent, mint akasztott ember házában a kötéltípusokról elmélkedni. A "gerinctelen pondró" nem okozott volna ekkora háborgást....

Miért lenne náci? Nemzetinek úgy-ahogy nemzeti, de nem szocialista.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés