Megkérdőjelezték Tőkés László szerepét a forradalmi megemlékezésen

2020. december 17. 19:59
Sorin Oprea temesvári forradalmár szerint: „Tőkés László nem robbantott ki semmiféle forradalmat”

„Hagyjuk már a 31 éve a televízióban hangoztatott marhaságokat, hogy Tőkés indította el a forradalmat. Ez nem igaz, Tőkés nem indított el semmiféle forradalmat. Ő mentette a saját bőrét, mert folyton költöztették” – ezt Sorin Oprea, A Forradalom Fóruma Egyesület (Asciaţia Forumul Revoluţiei) nevű egyesület alapítója mondta azon a rendezvényen, amelyet a temesvári polgármesteri hivatal szervezett szerdán az 1989-es romániai népfelkelés 31 évfordulóján. A rendezényen jelen volt az Egyesült Államok bukaresti nagykövete is – számolt be a Főtér.ro

Sorin Oprea elmondta magáról, hogy ő indított el egy több száz fős menetoszlopot a Mária térről, amely hajnalra 5-6 ezressé duzzadt, és kommunizmus- és Ceauşescu-ellenes jelszavakat skandálva bejárta a várost. A nyilvánvaló hazugságra Gazda Árpád, az események egyik kulcsfigurája is reagált a Facebookon. 

„…azt is megkérdezném Sorin Opreától: ha már azt állítja, hogy Tőkés Lászlónak semmi szerepe nem volt, akkor miért épp a Mária térről, a református templom mellől indult el ő maga is a maga kis csapatával, hogy aztán több ezres tüntető sereggé duzzadjanak?” – írja hosszú bejegyzésében Gazda Árpád.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Újabb bizonyíték arra, hogy románnak lenni foglalkozás...

Ezek mindent lopnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés