„Rohadt, szemét, zsidó” befektetőkről beszélt Baranyi Krisztina

2020. december 14. 12:48
Egy ingatlan eladása kapcsán alakult ki viszály a kilencedik kerületben. A polgármester szerint nem ő az antiszemita, hiszen éppen ő vonta kérdőre vitapartnerét.

Baranyi Krisztina, IX. kerületi polgármester saját szövetségeseivel veszekedett egy önkormányzati ingatlan sorsáról.

A Tények birtokába került egy hangfelvétel ebből a beszélgetésből, amelyen Baranyi vitapartnerének így érvel: „Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető az nem építhet 1200 négyzetméteren többen...”

„Ez egy demokráciában nem úgy működik...” – kezdte válaszát vitapartnere.

A Tények szerint azért van szüksége Baranyinak az ingatlan eladására, mert az önkormányzat nagyon rossz költségvetési helyzetbe került annak ellenére, hogy 2019-ben Bácskai János, fideszes polgármester 9 milliárd pluszban adta át az önkormányzat kasszáját.

Mivel nem világos, hogy milyen kontextusban hangzott el az idézett mondat, pontosan milyen ingatlanról és befektetőről van szó, egyáltalán kivel keveredett vitába a polgármester, kérdésekkel fordultunk hozzá. Baranyinak az alábbi kérdéseket tettük fel:

1. Hogyan kommentálja a felvételt?

2. Végül értékesítették-e az ingatlant? Ha igen, kinek? Pontosan melyik ingatlanról van szó?

3. Kikkel vitázik a felvételen?

Ahogy válaszol, frissítjük a cikket.

A polgármester a közösségi oldalán reagált az eseményekre. Baranyi az alábbiakat írta: „Antiszemitizmussal és ingatlanok önkényes eladásával vádol a kormány propagandamédiája. Természetesen hazudnak. Talán a ma nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján önmagában is egyértelmű, de ha nem, akkor a Fidesznek nyilvánosságra kellene hoznia a teljes beszélgetés felvételét: nem zsidózom le a történetben szereplő vállalkozót, hanem éppen, hogy én vontam kérdőre vitapartnereimet esetleges antiszemitizmusuk miatt. »Nem adjuk el a telket, nem lesz belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet. Ugye?« A mondat egy több órás online vita végén hangzott el, ahol néhány képviselő egy kisebb önkormányzati telek eladása ellen szólalt fel. Ekkor már nem maradt más érv az álláspontjuk mellett, mint amit én ebben a kérdésben valóban provokatívan felteszek: csak nem a befektető származása ellen van kifogásuk?”

Összesen 239 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy időre el is tűnt a cikk, most visszakerült. Biztos megnézték, hogy a Baranyai szerepel -e a hitközségi anyakönyvekben, vagyis hogy van-e joga ilyeneket mondani.

DDDD

Senki nincs biztonságban:-) mindent felvesznek titokban.

Nyilván ez a kontextus, de akkor is mondhatta volna szebben a kis lovagnő. Ez így az ellentmondók meggyanúsítása antiszemitizmussal.

Egyébként volt kislakásunk a Ferencvárosban, izraeli befektetőtől, botrányos társaság voltak. Eleve, az ÉK-i fekvésű, hosszúkás nappali, amihez egy sötét konyha csatlakozott, egy 1.4m széles, kétszárnyú erkélyajtón keresztül kapott csak fényt, mellette ott kínálkozott a falfelület egy normál, mondjuk, 1.2m-es ablaknak. Enélkül az egész jó sötét volt. Hogy lehetett ezt engedélyezni, rejtély. A minimum feltételnek egyébként épp megfelelt. A lift akkorka volt, h. az 5. emeletre csak a lépcsőházon keresztül lehetett nagy kínnal, mert az is szűk volt, egy nem szétszedhető kanapét fölvinni. A garázsba szűk íves fordulón kellett lejutni, voltak, akiknek nem is sikerült. Mi még az átvétel előtt megszabadultunk a garázshelyünktől.

Átadás után csődbe mentek, garanciális munkák elvégzése helyett a kitartóbbaknak pénzt adtak.

Érdekes, a magyar Kvadrát és a valamikori Szerorgterv normális terveket tudott készíttetni és a garanciális munkákkal sem volt gond. Nagyon kiábrándító volt a Pesti Házak projekt kft.-je. Épített debreceni cég is a Ferencvárosban, nagyon szépet.

Szerinem ezen a felvételen Baranyai krisztina Bíró Lászlóval vitatja meg
az antiszemitizmus helyzetét Magyarországon.

Akkor most képzeljük el, hogy ugyanezt a szöveget mondjuk Pokorni Zoltán ereszti el...

Na, megvan? A demeterszilárdozás babazsúr volt ahhoz képest, ami jönne... 444-hvg-index-24.hu-népszava-ATV, DK-Momentum-Jobbik-MSZP-LMP-P-márkyzay, Helsinki Bizottság, Amnesty International, Európa segíts...

Fidesz szavazóként nem kedvelem a polgármestert, de akit nem az elfogultság vezérel, az tisztán láthatja, hogy Krisztinának van igaza. Próbáljon meg mindenki a tények alapján ítélkezni, nem kell egyből egymásnak esni.

Egyetértek Veled, a stílus, a polgármester működése minősíthetetlen. Magam csak a polgármester megszólalása tartalmi részéhez szóltam hozzá. Szerintem az nem antiszemitizmus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés