A karaván és a kutya

2020. december 14. 11:03

Friss Róbert
Népszava
A Fidesz vezérlő köre (...) lassan a teljes magyar történelmet a kormányfő hagymázas látomásai alapján értelmezi.

„A kutya ugat, a karaván halad – kommentálta Kósa Lajos a brüsszeli egyezséget. Ugassunk kicsit. Ugassuk meg Kubatov Gábort, aki akkorát vakkantott, hogy az még egy Trianon-évben is túlzásnak tűnik. Azt írta: ha a miniszterelnök tárgyalta volna a trianoni békeszerződést, akkor az antant országok felét Magyarországhoz csatoltatta volna. Nem a történelmi ismereteket hiányoljuk, azon már túl vagyunk. Még csak nem is a vezér totemarcának baltás faragása izgat bennünket, hanem az, ahogyan a Fidesz vezérlő köre  a hódolók nagy csámcsogása közepette Orbán Viktorra szabja az utóbbi harminc évet, és lassan a teljes magyar történelmet a kormányfő hagymázas látomásai alapján értelmezi. De, ez a szellemi kör nem elégszik meg ennyivel.

Az európai, sőt a világtörténelemre fáj a foga, annyira felhergelte magát a »liberális kánon egyeduralmán«, hogy tragikus komolytalansággal egyszerre tagadja meg a felvilágosodást és 1968-at, és ha ezzel a nagyközönség nem tud mit kezdeni, hát előjön a miniszterelnök kedvenc mondásával: a magyarok megtapasztalták a kommunizmust, míg a Nyugat a szabadságba és a piacgazdaságba született. Mintha a németeknek nem kellett volna keservesen megtisztulniuk Hitler után? Mintha Európának nem kellett volna megküzdenie az egyesült Európáért? Címzi ezt a hajdani NDK-ban felnőtt Angela Merkelnek, aki egy evangélikus lelkész lánya. Nem több-e faragatlanságnál, ha a kormányfő a »Moszkva-Brüsszel« párhuzam, a német tankok emlegetése után kiszólásként ultizós Farkasveremnek nevezi az uniós csúcs helyszínét, felidézve Hitler egykori főhadiszállását a keleti fronton.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi van, Robi bátyám, csak nem elevenébe talált a Brüsszel-Moszkva párhuzam? Maga mindkettőt jól ismerheti, hiszen mindkettőnek odaadó híve és feltétel nélküli kiszolgálója tudott lenni némi koncért cserébe.

Tökéletes írás, nincs mit hozzátenni. A Népszava olvasók ebből teljesen megértették, hogy mi történik a magyar, az európai és a világpolitikában.
DDDDDD

(Tiszta röhej, hogy ennyire értelmetlen írások megjelennek ma Mo-n. Egyszerűen ilyen sajtó színvonallal az ellenzék nem rúghat labdába. Mi a fasz értelme van egy ilyen cikknak, azon túl, hogy "Orbán".)

A kommunisták bezzeg jól megvédték Magyarországot:
Adalék a Tanácsköztársaság "honvédelméhez" Eytan Bentsur: Láng Európa szívében, Kun Béla hatalmának 133 napja, K. u. K. kiadó, 2010, című könyvéből:

(Kun Béla) a román hadsereget gúnyolva és lenézve bátorította katonáit: "Ezek igazság szerint nem is igazi katonák - mondta - hanem gyávák gyülekezete, akiket külső tényezők irányítanak. És ha a magyar szerveződő hadseregnek nincs lőszere, akkor majd üvölt. A bátor kommunistának nincs egy késnél többre szüksége ahhoz, hogy megvédje a proletárdiktatúrát." (162.old.)

Friss helyében ilyen fejjel nem lenne bátorságom más kinézetét bírálni.

Egyébként az ellenzék lakajmediajanak fuggetlenobjektiv propagandistáját olvashattuk.

Csak frissen

A kutya ugat a karaván halad

Vagyis: Nem kell foglalkozni a fröcsögéssel (Friss), akiknek határozott célja van (Orbán) haladni kell a cél felé.

Farkasverem szóval kapcsolatos monda.

De nem olyan fából faragták Bocskai Istvánt, hogy ebbe beletörődjön! Farkas alá farkasverem - gondolta magában, és követet küldött Báthori Zsigmond fejedelem után, térjen haza Oppelnból. (Lengyel D.: Magyar mondák 265)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés