A texasi republikánusok fekete vezetője kiléptetné Texast az USA-ból

2020. december 12. 14:10
Allen West szerint a jogkövető államoknak egy másik szövetséget kellene létrehoznia.

A texasi republikánus párt elnöke felvetette az USA-tól való elszakadást, miután a Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét, amelynek célja az elnökválasztás eredményének megdöntése volt – írja a The Hill.

Allen West, a texasi GOP elnöke, nyilatkozatában elítélte a Legfelsőbb Bíróságot, és javasolta, hogy a „törvénytisztelő államoknak új Uniót kellene létrehozniuk”.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Texas azzal érvelt, hogy Georgiában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban tömeges választási csalást követtek el. A beadványhoz több állam igazságügyi minisztere és a washingtoni kongresszus számos republikánus párti tagja is csatlakozott. Donald Trump elnök is bejelentette csütörtökön, hogy felperesként csatlakozik a texasi keresethez.   

Texas

A bíróság döntése szerint Texasnak nincs törvényes joga beleszólni abba, hogy más államok miként folytatják le a választásaikat.

Ez a döntés komoly következményekkel jár majd alkotmányos köztársaságunk jövője szempontjából” – mondta West, majd hozzátette: talán a jogkövető államoknak, akik betartják az alkotmányt, létre kellene hozniuk egy másik szövetséget.

A megjegyzés sokakból nagy felháborodást váltott ki, többen úgy vélik, hogy a GOP-nak azonnal elnézést kellene kérnie, és vissza kellene vonnia az elhangzottakat.

Texas 1836-ban nyilvánította ki Mexikótól való függetlenségét. Majdnem egy évtizedig önálló volt, Texasi Köztársaság néven. 1845-ben csatlakozott az Egyesült Államokhoz, így annak 28. állama lett.

Texas Kalifornia után az Egyesült Államok második legnépesebb állama. Kalifornia rendszerint a demokratákat erősíti, Texas viszont republikánus. 2016-ban, Donald Trump győzelme után többen Kalifornia elszakadását vetették fel többen.  

Allen Bernard Westről, a texasi republikánusok vezetőjéről a jobboldali feketékről szóló cikkünkben írtunk.  West a georgiai Atlantában született, három egyetemre is járt, a hadtudományok mellett politikatudományból szerzett diplomát. Nyugalmazott alezredes, Florida volt republikánus kongresszusi képviselője (2011-2013), korábban a Tea Party prominens tagja volt. 2020 óta a texasi republikánusok elnöke. 

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden választás után felmerül a szakadás. Előbb-utóbb bekövetkezik.

Itt tart minden demokráciák zászlóshajója. Valakik nagyon félrekormányozták.

ki tudja
meg megerhetjuk az amerikai vilagbirodalom bukasat is.
a Szovjet szethullasat se merte volna hinni senki meg 88-ban sem

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés