Jogállamiság: Jourová szerint hónapok alatt meglehet az európai bírósági döntés

2020. december 11. 11:30
Gyorsított eljárásra számít az Európai Bizottság alelnöke.

Ahogy korábban mi is megírtuk, az uniós csúcsot követően a magyar és a lengyel kormányfő jelezte, hogy élni fognak a jogukkal, hogy az Európai Bíróság elé vigyék a jogállamisági mechanizmus kérdését. Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki mellett Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is arról beszélt, hogy az előzetes normakontroll „nagyjából két évvel tolhatja el a rendszer hatályba lépését”.

Ezzel szemben azonban az Európai Bizottság alelnöke gyorsított eljárásra számít az Európai Bíróságon. A Politico tudósítása szerint Vera Jourová a döntést követően azt mondta, nem számít nagy késlekedésre abban az esetben, ha Magyarország vagy Lengyelország úgy dönt, hogy az uniós bíróság elé viszik a mechanizmust (amire egyébként a két tagállamnak a jogszabály kihirdetésétől számítva 2 hónap áll rendelkezésére).

„Megértem, hogy egyes tagállamok teljes jogi bizonyosságot akarnak szerezni az Európai Bíróságtól ilyen fontos ügyben. Ehhez joguk van” – fogalmazott a Bizottság igazságügyért felelő alelnöke a Politicónak e-mailben küldött közleményében. Ugyanakkor hozzátette azt is: arra számít, hogy az eljárás gyorsan lezajlik. Véleménye szerint itt sokkal inkább hónapokról, mintsem évekről beszélhetünk.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Türelem, Jourová elvtársnő.

Várni kell a kész ítéletekkel.

Vicces, ahogy a politikusok arról nyilatkoznak, hogy mikor és mit tesz majd a bíróság.
Őszintén bazdmeg, ha ezt hívjátok jog(állam)nak, akkor tényleg menjetek a picsába!

Orbán levele Jurovához:

" Kedves Vera, én írok Önnek. (Ja k vam pisu.)
Belátom, hogy bizonyos kérdésekben közeledtek, másokban távolodtak az álláspontjaink.
Örülök, hogy örül, hogy az Önök által erőltetett jogállamisági jogszabálynak ki kell állni a bírósági próbát. A jogállamiság alapfeltétele a bírósági hatalmi ág függetlensége, ez több mint a fékek és ellensúlyok hablatya, ez maga a klasszikus hatalommegosztási elmélet- a gyarkolatban.
Felbuzdulva a fékeken, tájékoztatom, hogy a magyar bíróság soron kívüli eljárásban tiltja be a Klubrádiót, leváltja a MAZSHISZTI elnökét, valamint ezen túl a magyar bűnügyi nyilvántartásba bekerül a "cigány elkövető" kifejezés, ez utóbbiról az alkotmánybíróság dönt néhány hónapon belül.
A szlovákoknál pedig soron kívül felakasztják a rendvédelmi elit vezetőket, akiket véleltlenül a vétó vita időszakában fogtak el, arról, hogy a bíróság soron kívül dönt, engem az ellensúlyok miatt a szlovák miniszter tájékoztatott.
A német alkotmánybíróság pedig soron kívül dönt abban a kérdésben, hogy t. Megbízója, Szőrös György nem teheti be többé Németországba a lábát. Az összes európai bíróság erről soron kívül dönt, ugyanígy.

És hogy én, mint politikus, hogyan nyilatkozhatok még meg sem indult bírósági eljárások tartalmával és idejével kapcsolatban?

Hát úgy hogy megtanultam, mi az a jogállami eljárás, mik azok a fékek, amiket velünk szemben alkalmaznak Önök.

Vagy pedig ezen túl együtt modjuk azt, hogy menjen a picsába, aki a bírósági ítéletet előbb akarja nyilvánosságra hozni, mintsem a pör megindult volna!

Öleli

Viktor

Hónapok alatt..., meg-le-het?
Már rég megvan, cafka, ezt minden normális ember tudja.
De azt is, a Soros-bíróság döntése pontosan annyit ér, mint a Vera JOurovához hasonló cafkák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés