Az MSZP a Fidesz-KDNP értékrendjét elemezte

2020. december 9. 12:05
Komjáthi Imre úgy összegzett: több pénzt kell adni az embereknek és az önkormányzatoknak.

Az MSZP elnökhelyettese azt vette számba szerdán, hogy szerinte mi fér bele a Fidesz-KDNP értékrendjébe. Komjáthi Imre a fővárosban, a miniszterelnök hivatala, a Karmelita kolostor előtt, egy ereszcsatorna mellett tartott, az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón felidézte, hogy Orbán Viktor kormányfő arról beszélt a fideszes Szájer József ügye kapcsán, hogy az nem fér bele a Fidesz-KDNP értékrendjébe.

Közölte, az elmúlt tíz évben az belefért a kormánypártok értékrendjébe, hogy a vezető politikusaik azt mondják: minden ember annyit ér, amennyije van, vagy a magyar dolgozó lusta és nagyigényű. Ugyancsak belefért a Fidesz-KDNP értékrendjébe az álláskeresési járadék időtartamának 270 napról 90 napra történő csökkentése – hangoztatta. Úgy folytatta, a Fidesz-KDNP értékrendjébe belefér, hogy most, a válság idején 150 ezer ember semmilyen támogatást nem kap. Komjáthi Imre azt mondta, a Fidesz-KDNP egy megalázó felülvizsgálati procedúra után, alkotmányellenesen vette el a rokkantnyugdíjasok ellátását. A kormánypártok annak ellenére, hogy magukat családbarátnak hívják, megszavazták a családellenes rabszolgatörvényt – tette hozzá. Szerinte az is belefér a Fidesz-KDNP értékrendjébe, hogy eltörölte a svájci indexálás szerinti nyugdíjszámítást, ezzel nyugdíjasok ezreit taszítva a szegénységbe. 

Az elnökhelyettes szerint a kormánypártok ellehetetlenítették a szakszervezeteket is. Komjáthi Imre úgy összegzett: több pénzt kell adni az embereknek és az önkormányzatoknak. Ha van pénz az államtitkári fizetésekre, a sportlétesítményekre, az egyházak támogatására, a határon túli szervezetek zsebének megtömésére, az oligarchákra, akkor legyen pénz a magyar emberek, dolgozók megsegítésére is – közölte.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MSZP-s moral insanity. Az MSZP, az egyetlen értelmiségi, Vitányi Iván távozása óta az értelmiség hiányából fakadó morális, szakmai mélyrepülés napi bemutatója szintjére zuhant.

Komoly ember már csak mosolyog rajtuk, s eszébe jut az ismeretségi körében még fellelhető MSZP tagok, szavazók intellektuális szintje. S óhatatlanul adódik az összehasonlítás a Kádár korszakkal, amikor a baloldalnak még voltak felkészült gondolkodói, intelligens, kulturált politikusai is. Amikor még dolgozott egy Köpeczi , egy Marx György, amikor a pártonkívüli értelmiség számára is voltak szakmai teljesítményük, intellektusuk okán elismerésre méltó személyiségek a pártban.

Az MSZP-ben mára a szellemi selejt, a munkásőr gondolkodás a domináns. Az sem véletlen, hogy a zsidó értelmiség pártja, a Kétfarkú Kutyapárt nem szívesen ereszkedik le az MSZP, a DK szintjére, s megőrzi önállóságát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés