Képmutatással a képmutatás ellen

2020. december 8. 7:35

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Ha kék alapon Sorost látjuk a plakáton, az alpári NER-propaganda, ellenben a fekete alapon Orbán, az népmentő felvilágosító kampány.

„Amikor az ellenzék intellektuális fölényét igyekszik bizonygatni, rendre a Nagy Kék Plakátokra hivatkozik, mondván, azok segítségével a kormány egybites üzenetekkel bombázta a lakosságot, gyűlöletet szítva egy idős filantróppal szemben. Nos, tartozom egy vallomással: a kék sorosos plakátoknál magam is láttam már életemben felvillanyzóbbat és esztétikusabbat, ezért egyáltalán nem lenne ellenemre, ha kialakulna valamiféle felfelé húzó verseny, ahol elmésebbnél elmésebb plakátötletek stimulálják a polgár agysejtjeit. És hát honnan várná az ember ezt a szellemi pezsgést, ha nem az ellenzéktől, amely oly kéjesen ekézte a fideszes kampányt.

Csakhogy itt most megint bele kellett futnunk egy keserű csalódásba. Hétvégén ugyanis akcióba lépett a Momentum, az ifjú értelmiségiek pártja, a gyűlölködés legmélyebb megvetője, a tárgyilagos üzenetek kérlelhetetlen harcosa: országszerte sorra teleragasztgatták a Fidesz-irodákat fekete plakátokkal, rajtuk Szájer József, Borkai Zsolt és Kaleta Gábor fotójával (gondosan melléjük montírozva Orbán Viktort is), a »Kokain. Korrupció. Képmutatás. Ez a Fidesz« felirat kíséretében. Fekete-Győr András a biztonság kedvéért értelmezte is az akciót: »A Fidesz-irodák kaptak tőlünk egy kis díszítést, hogy a képmutatás pártjának tagjai szembe tudjanak nézni a Fidesz valóságával.« (Ami egyébként kissé ellentmondásos gondolat: ha a párt tagjai egytől-egyig külföldi szexpartikon jachtoznának velejéig romlottan, akkor ők pont nem látnák a tacepaót hétfő reggel a pártiroda falán, és pláne nem botránkoznának meg rajta.)

Az elképzelés mindenesetre a jelek szerint az, hogy ha kék alapon Sorost látjuk, az alpári NER-propaganda, ellenben a fekete alapon Orbán, az népmentő felvilágosító kampány. Ez persze már eleve kiakasztja a kettősmérce-detektort, de még ráadásul ott van a képi és szöveges tartalom is. Az akció időpontjában ugyanis se Szájer József, se Borkai Zsolt, se Kaleta Gábor nem volt a Fidesz tagja – sőt, utóbbi konkrétan soha nem volt, amit nyilván a momentumosok is jól tudnak, csak jobban esik átverni a nem kellően tájékozott választópolgárt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony, ha az ellenzék csinálja, akkor felvilágosítás, objektív tájékoztatás. Ugyanígy ami a Fidesznél elvtelen talpnyalás, az az ellenzéknél lojalitás, elvhűség. A Fidesz természetesen csak a hatalmat akarja mindenáron, az ellenzék tisztalelkű politikusai viszont azért vágynak hatalomba kerülni, hogy a 'zembereknek jobb legyen... Ha majd ők lesznek hatalomban, hirtelen a kormánypárti újságírás is "függetlenobjektívvé" fog válni, és nem lesz a hatalom lakájmédiája.

Mint ahogy pl. Márki-Zay is sorozatban korrumpálódik, veszti el a pereket, de a Fideszre mutogat, pénzt koldul, s a bírókat szidja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés