Szijjártó: Az igazságügyi biztos fejezze be a magyarok és a lengyelek sértegetését!

2020. december 5. 17:23
A  magyarok és a lengyelek sértegetésének befejezését kérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Didier Reynders-től, az Európai Bizottság igazságügyi biztosától szombaton.

A magyar diplomácia vezetője Facebook-oldalán arra reagált, hogy az Európai Bizottság biztosa egy interjúban arról beszélt az EU következő hétéves költségvetésével kapcsolatban, amennyiben nem lehetséges meggyőzni Magyarországot és Lengyelországot annak megszavazásáról, úgy a két állam nélkül kell tovább haladni.

Két ország a diktatúrák ellen

Szijjártó Péter bejegyzésében felidézte, hogy még belga külügyminiszterként ismerte meg Didier Reynders-t, a viszonyuk normális volt, ezért nem szólt eddig uniós biztosként tett nyilatkozatai kapcsán.

A miniszter azt írta: „kedves Didier barátom, a hazád megbántásának mindenfajta szándéka nélkül, kérlek, engedd figyelmedbe ajánlanom a tényt, hogy mi, lengyelek és magyarok biztosan harcoltunk annyit diktatúrák ellen a szabadságunkért és tettünk annyit Európa egységéért, mint a Téged az Európai Bizottságba delegáló ország”.

„Kérlek, fejezzed be a lengyelek és magyarok lenézését, sértegetését!” – zárta posztját Szijjártó Péter.

Magyarország és Lengyelország nélkül?

Didier Reynders a belga RTBF csatorna vendége volt december 5-én, ahol többek között a lengyel-magyar vétóval kapcsolatosan is nyilatkozott. Az unió következő hétéves költségvetésének megtorpanása kapcsán azt mondta: „...a jogállamiságról szóló vita, most minden európai intézményben, így a Tanácsban is központi kérdést képez. Egyértelműen nagy a nyomás, de van lehetőség megoldásra. A német elnökség igyekszik valamennyi tagállamot meggyőzni, hogy közös nevezőre jussunk. Ugyanakkor, amennyiben ez nem lehetséges, úgy Magyarország és Lengyelország nélkül kell tovább haladni. Ezt fontos egyértelművé tenni”.

(MTI)
 

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A régi Hollandia fő bevétele az un. " Holland Kelet Indiai Társaság"-ból származott, ami kézben tartotta a fűszer kereskedelmet ( a mai Indonézia területe ).

olyan ez mint a szavazas a dr Houseban mikor a fekete milliomos kizaratta Houset es a Wilson meg a Cuddy szavazott csak ellene, utana a Wilsont is ki akarta zaratni... es a Cuddy azt mondta, hogy ha ezt megszavazzak akkor ez az utolso szavazas ahol meg donthettek.

Szuper vagy Péter! Udvariasan, de határozottan helyretetted, kis didikét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés