Koronavírus Magyarországon: 193 halott, 5525 újabb fertőzött

2020. december 5. 9:26
167 479 aktív fertőzöttet tartanak számon hazánkban.

Meghalt 193, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5525 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton. A kormányzati portálon azt írták: 243 581-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 5706-ra emelkedett, a gyógyultak száma 70 396. Az aktív fertőzöttek száma 167 479. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 22 százaléka, a gyógyultak 24 százaléka budapesti.

Kórházban 7695 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 637-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 53 315-en vannak, a mintavételek száma 1 918 043-ra emelkedett.

(MTI)

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami a halálozást illeti. Egy hír az USA-ból. Mely szerint a Covid-19 betegség miatti halálok az időseknél nem volt túl nagy hatással az idősek elhalálozási rátájára.
https://www.naturalnews.com/20..

"ennek a két adatsornak van a legkevesebb jelentősége a járvány dinamikájának megértése szempontjából."

A betegség kitörése kilenc nap után már nincs aktív vírus a szervezetben. A felső légutakban átlag még 17 napig (max. 35 napig) észlelhet a PCR teszt még inaktív vírusmaradványokat, melyektől a szervezet meg nem szabadult meg.

To our knowledge, this is the first systematic review and meta-analysis that has examined and compared the viral dynamics of the three highly pathogenic human coronaviruses: SARS-CoV-2, SARS-CoV, and MERS-CoV. The results provide a comprehensive understanding regarding their viral kinetics and duration of shedding. Mean SARS-CoV-2 RNA shedding duration was 17·0 days (maximum shedding duration 83 days) in upper respiratory tract, 14·6 days (maximum 59 days) in lower respiratory tract, 17·2 days (maximum 35 days) in stool, and 16·6 days (maximum 60 days) in serum samples. Pooled mean SARS-CoV-2 shedding duration was positively associated with age. No study detected live virus beyond day 9 of illness, despite persistently high viral loads. SARS-CoV-2 viral load in the upper respiratory tract appeared to peak in the first week of illness, whereas SARS-CoV and MERS-CoV peaked later. Several studies reported similar viral loads at the start of infection among asymptomatic and symptomatic patients infected with SARS-CoV-2; however, most studies demonstrated faster viral clearance in asymptomatic individuals, as also seen in MERS-CoV, suggesting a shorter infectious period but with similar potential transmissibility at the onset of infection.

Forrás: https://www.thelancet.com/jour..(20)30172-5/fulltext

Ezek elmebetegek.

Úgy csinálnak, mintha nem egy világjárvány lenne, mintha nem ez lenne a képlet egész Európában.

Csak egy dologért remegnek: hogy minél rosszabb legyen, hátha bukik a Zorbán.

Legtipikusabb járványgörbe, ezt láttuk és látjuk mindenhol. A halálozás marad legtovább relatíve magasan, hiszen az 2-3-4 héttel korábbi képet tükröz. A kórhában lévők és lélegeztetőgépen lévők száma egy jó ideje stagnál már.

Egyébként vegyük minden összellenzéki egy tipikus kedvenc bezzegországát, a kis éltanuló szonszédunkat, bezzeg-Szlovéniát: napok-hetek óta több a lakosságarányos covid-hallotjuk, mint Magyarországnak, HOLOTT kb. másfél hónapja nagyjából mindent IS lezártak... nyilván a Zorbán az oka.

Az Unió még nem adta ki az engedélyt, az angolok meg Bahrein már igen. Az USA-ban sem fejeződött be még az eljárás a Pfizerre, meg is morogták az angolokat, hogy siettek.

"Kizárólag a kötelező helyen viselek maazkot ott sem szívesen és kutya bajom."

Mert alacsony a fertőzöttség, kevesen vannak, kiktől elkaphatnád.

"Aztán mi van ha már régen túl vagyok rajta?"

Akkor neked már nem kell tartani attól, hogy ettől nyavalyától megbetegednél.

"Egy hét késéssel tesztelték meg, ami pozitív lett. Azóta már megint dolgozik"

Ha egy hét késéssel tesztelték, akkor már csak inaktív virúsmaradványokat mutatott ki nála a teszt. A betegség után ezek az inaktív vírusmaradványok még akár 35 nap után is kimutathatóak. A felső légutakban, az átlag kb. 17 nap. De már se nem beteg, se nem fertőző, mivel már csak vírusmaradványokról van szó.

"napi nyolc órát voltam vele, sokszor érintés távolságban és a kézfogást sem hagytuk el. "

Akkor ezek szerint megtakarítottálal az államnak egy adag vakcinát. Immunitással rendelkezel vakcina nélkül is.

"Bárhol találkozhattál már a vírussal magad is."

Ez lehetséges, sok emberrel vagyok kapcsolatban. Azonban ha nagyon kicsi a kapott vírus adag, akkor nem biztos, hogy túl tudott jutni a nyálkahártyán, igy lehet, a szervezetnek nem is volt szüksége a megfelelő immun válaszra. Nem voltak semmiféle tüneteim. Vagy a szervezetem már találkozott egy másfajta, de hasonló vírussal, és így valamiféle immunitásom mégiscsak van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés