December 5. a kicsinység, a szűkkeblűség, de nyugodtan mondhatjuk: az árulás napja

2020. december 5. 20:45

Kötter Tamás
Facebook
A nemek mellett kampányolók neveit, remélem, hogy egy szép napon Kádár apró dögei mellett fogják emlegetni.

„Történelmünk lapjai tele vannak csodálatosan szép, hősies történetekkel, amelyeket, mégha gyakran bukással is végződtek, jó újra és újra elmesélni, megünnepelni. A mai nap nem ilyen. December 5. a kicsinység, a szűkkeblűség, de nyugodtan mondhatjuk: az árulás napja. A nemek mellett kampányolók neveit, remélem, hogy egy szép napon Kádár apró dögei mellett fogják emlegetni. Mégsem feledhetjük ezt a napot, mert ezen a napon született meg ismét, de már új alakban egy 1956 óta velünk elő embertípus: csak most már úgy hívják, hogy homo Gyurcsányikusz.

Vigyázzatok magatokra, ne feledjétek, hogy mit tettek 2002-2010 között, mit tettek 2006. Október 23-án és soha ne szavazzatok se GyF-re, se arra, aki vele összeáll, mert az olyan még ennél nagyobb galádságra is képes.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

X.
Először te mész.......

Lehet csűrni-csavarni, csúsztatásokkal védeni a balliberális oldalt, de Gyurcsány Ferenc ex miniszterelnök hazafiasságát jól kifejezi amikor Öszödön lekurvázta az országot és nem akadt egyetlen jelenlévő sem aki helyre tette volna. Ezt soha nem szabad elfelejteni.

Aki pedig őt és pártját, az általa létrehozandó szövetséget támogatja ugyanolyan senkiházivá válik, mint amilyen az országot lekurvázó Gyurcsány Ferenc.

Egy hozzászólásból általánosítasz és azt a látszatot kelted, hogy a határon túliak a Fidesz ellen vannak.
Ez azonban nem igaz. Saját tapasztalatom, hogy kezdettől ugyanaz a helyzet, mint Magyarországon. Ott is pártokra szakadtak. Ott is léteznek a szocialisták, liberálisok, akik kisebb arányt képviselnek és a jobboldali néppártok, akik a nagyobb arányt képviselik.

Én nem Tökmag Jankóktól informálódom. Honnan? Innen.

,,Az 1990-es évek közepén az augusztus 20-i központi budapesti állami ünnepségre meghívást kaptak a Szent István nevét, illetve a „szentkirály” elemet nevükben hordozó települések polgármesterei is. Ekkor fogalmazódott meg a gondolat a települések elöljáróiban, hogy ne csak e helységek vezetői találkozzanak egymással évente egyszer, hanem szervezzenek találkozót a településeken élők számára is.

Az erdélyi Csíkszentkirály ajánlkozott elsőként, ahol a következő év őszén összegyűltek szándéknyilatkozatot fogalmaztak meg: e szerint szövetségbe szeretnék tömöríteni mindazon falvakat és városokat, amelyek nevükben is őrzik szent királyaink emlékét. Egy évvel később - az első találkozó alkalmával - Szentkirályszabadján írták alá az alapító okiratot. Így alakult meg tehát 1997 augusztus 15.-én, Szent István fejedelemmé választásának 1000. évfordulója alkalmából, a Szent Király Szövetség, melyhez eddig huszonegy Kárpát-medencei település csatlakozott: Magyarországról Bakonyszentkirály, Kerkaszentkirály, Királyszentistván, Porrogszentkirály, Rinyaszentkirály, Szabadszentkirály, Szentistván, Szentistvánbaksa, Szentkirály, Szentkirályszabadja és Szombathely-Szentkirály, Erdélyből Csíkszentkirály, Kalotaszentkirály, Marosszentkirály, Sepsiszentkirály, Székelyszentistván és Székelyszentkirály, Felvidékről Királyfiakarcsa, Vágkirályfa, valamint Sajószentkirály és Sajókirályi. ,,

A valóság az, hogy a békediktátum lehetővé tette, hogy az elcsatolt területeken a kormányok, pártok kedvük szerint járjanak el.
Ennek keretében vették el a magyarok, németek állampolgárságát, kitelepítéseket végeztek, vagyonokat koboztak el. A Benes-dekrétumok még ma is joghatályosak.
Az EU csatlakozáskor senki sem foglalkozott a kisebbségek helyzetével és az EU bürokratái lerázzák magukról, mint bolhás kutya a bolhát.

Ez az égbekiáltó gazság és nem az, hogy visszakapták a magyar állampolgárságukat.

Tetszenek MSZP-s értelmiségi megszólalásaid, ha a Pannónia utca felé jársz, meghívlak egy sörre.

Nem tudom, milyen okos vagy, de erzeketlennek erzeketlen vagy.
Ez egy karpotlas volt a hatarontuli magyaroknak, mindazert, amit elszenvedtek es szenvednek a mai napig, es miert is kell nekik szenvedni mindmaig?
Azt hittetek/hiszitek, hogy mind itt fognak tolongani, hogy kihasznaljak a helyzetet es titeket jol megroviditsenek. Talan magatokbol indultak ki, vagy mi?
Ugyanezt a kemenyseget a migransokkal szemben nem gyakoroltatok, de hat ok nem magyarok, es akkor az mar ok?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés