Csak a teljes előválasztással megtisztított ellenzék nyerhet 2022-ben

2020. december 5. 17:14

Fekete-Győr András
hvg.hu
Ma már nem lehet a hangunkat elnyomni.

„2017 elején a Momentum azzal a szándékkal bontott zászlót a magyar közéletben, hogy leváltsa az országot a rendszerváltás utáni 30 évben zsákutcába vezető politikai elitet, és egy új politikai kultúrát hozzon el Magyarországra. Elegünk lett abból, hogy az ezredfordulóval Magyarország nemhogy nem lépett át a 21. századba, de egyre jobban emlékeztet a Kádár-rendszerre. A politikai elit inkompetenciája, kiolthatatlan hataloméhsége, korruptsága, sőt, időnként egyszerű gonoszsága miatt nem a jövő, hanem a múlt felé haladt az ország. Ahelyett, hogy valamely meglévő párthoz csatlakoztunk volna, minden energiánkat egy új mozgalom alapítására fordítottuk. A Fidesz 2010 óta megbocsáthatatlan, történelmi bűnöket követett el, azonban a rendszerváltás ígéreteinek valóra váltásával régebb óta adósa a politikai elit Magyarországnak.

Ezt máig így gondoljuk. Az önkormányzatokban nap mint nap emberek százezreinek a bizalmára építünk. Európa szívében küzdünk milliók lehetőségeiért és jogaiért, akiknek az érdekeit semmibe veszi a kormány. Van miből erőt merítenünk. Nincs félnivalónk attól, hogy a tisztességen, a nyitottságon, és a haladáson alapuló értékrendünk veszélybe kerülne. A Momentum megkerülhetetlen szereplője a rendszerellenzéki oldalnak. Ma már nem lehet a hangunkat elnyomni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...hogy leváltsa az országot a rendszerváltás utáni 30 évben zsákutcába vezető politikai elitet..."

FeGyőr szövetségesei, Gyurcsány a DK-val és az MSZP nem tartozik ehhez az elithez?

A szokásos szitkok, s a csőd be nem ismerése: nagy pofával indultak, s most belesimultak a régi, országot csődbe juttató balos poltikai masszába. A Momentum nem megkülönböztethető a "DK"-tól: az Orbán-takarodj monotóniája uralkodik. Nulla politikai innováció, hiba hiba hátán.

Ennyi.

És még van bőr a pofáján ezt az arcunkba is nyomni - miután alig két évvel az indulásuk után lényegében fuzionáltak a Gyurcsány-dominálta ballib tömbbel.

Ez olyan kommunista dolog: megtisztítani az ellenzéket a nem oda való elemektől. Belsőleg.....

Igen. A románt tisztának gondolja, mert azt támogatja.

Az ellenzék mocskos és büdös, de azért összefog velük. Izlesficamos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés