Orbán Webernek: Nem vagyunk balfácánok

2020. december 4. 21:47
„A helyzet világos, kedves Manfred. Ti meg akarjátok változtatni a jelenlegi jogi helyzetet, hogy olyan eszközt hozzatok létre, amelyet azonnal Magyarország és Lengyelország ellen fordíthattok” – írta a magyar kormányfő a Néppárt frakcióvezetőjének.

Levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetőjének Orbán Viktor miniszterelnök. A levél teljes terjedelmében alább olvasható:

„Az európai fősodratú média kirekeszti, mellőzi és letiltja azokat a gondolatokat, amelyek nem illenek abba a világképbe, amelyet ők sulykolnak nap mint nap. Ezt is el fogják hallgatni. Nekünk, közép-európaiaknak ez nem ismeretlen. Erre találtuk ki a szamizdatot. Írj, nyomtass, olvass, terjessz! Szam izdat, vagyis magunktól magunknak.

Manfred Weber azt állította december 3-án a Németországba akkreditált tudósítóknak, hogy nem Magyarország és Lengyelország ellen hozzák létre a hírhedt jogállamisági mechanizmust. Továbbá azt is, hogy a cél a jogállamisági kérdések depolitizálása, kivonása a pártpolitikai vitákból.

Az igazság azonban ennek éppen az ellenkezője. Ezt bizonyítják az alábbi nyilatkozatok:

Európai Bizottság:

Jourová: Orbán beteg demokráciát épít.

Reynders: Néhány tagállamban jogállamisági válság van. Különösen Magyarországon és Lengyelországban.

Timmermans: A szabad sajtó szinte nem létezik Magyarországon.

Dalli: Ez a mechanizmus a módja annak, hogy a tagállamokat betereljük a sorba.

Európai Parlament:

Barley alelnök: Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni.

Verhofstadt: Nem kell bizonyítani, hogy Magyarország és Lengyelország működése összhangban áll-e a most felállítandó szisztémával. Ez már bizonyítva van. Most azonnal működésbe kell hozni.

Kormányok:

Maas: Most lesz végre egy eszközünk, amely nagyon fájdalmas lesz Magyarország és Lengyelország számára.

Asselborn: Semlegesíteni kell ezt a rákos daganatot. Magyarország ugyanolyan diktatúra, mint Belarusz.

A helyzet világos, kedves Manfred. Ti meg akarjátok változtatni a jelenlegi jogi helyzetet, hogy olyan eszközt hozzatok létre, amelyet azonnal Magyarország és Lengyelország ellen fordíthattok. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és felelős nemzeti kormánypolitikusok nyilatkozatainak fényében ezt többé nem tudjátok letagadni. És azt várjátok, hogy mi, magyarok elfogadjuk ezt.

A németek sok mindent kértek már tőlünk, magyaroktól a történelem során, de Ti vagytok az elsők, akik balfácánnak is néztek bennünket. Nem vagyunk azok.

Orbán Viktor”

(OS-MTI)

Összesen 274 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,22-ben egy az egy ellen megy a küzdelem. ,,

A dakota közmondás szerint: ha sok bölényszarból egy nagy kupacot csinálnak az akkor is csak szar lesz.

Balfácán vicc

Vége a konferenciának. Az MW villamossal készül a pályaudvarra. De amikor a villamos megérkezik a megállóba, csak habozva ácsorog az ajtóban. Mielőtt becsapódna az orra előtt, bekiabál a kalauznak:
- Mennyibe kerül az út a pályaudvarig?
- 15 euró - hangzik a válasz.
MW úgy dönt, felszállás helyett inkább a villamos mellett fut, és a következő megállóig kiszámolja az optimális viteldíjat. Amikor odaérnek, és újra kinyílik az ajtó, zihálva kérdezi a kalauztól:
- Na, és innen mennyi lenne?
- 20!
- Az meg hogy lehet? - hökken meg MW.
- Hát úgy, hogy a másik irányba kellett volna futnia.

Ritkaság

Verhofstadt megérkezik a repülőtérre és beszáll egy taxiba.
- Hova lesz a fuvar? Fogorvoshoz? - kérdezi a taxis.
Válasz:
- Tulajdonképpen mindegy. Rám mindenhol szükség van.

Donald és Manferd ülnek az irodában. Donald az Alapítói Szerződést böngészi. és dörmög:
- Nem értem, nem értem, nem értem! - hajtogatja az okmány fölé görnyedve.
- Mit nem értesz? Majd én megmagyarázom - siet a segítségére Manferd.
- Na ja, megmagyarázni én is meg tudom, csak éppen érteni nem értem!

Már mindenki tudja, hogy ki volt az az újságíró.
Úgyhogy Vihar Bernadett, és Ruszki Anna jól pofára estek.
Vihar Bernadettnek sok pénze lehet, mert mindig feljelent valakit.

Ja, meg amikor kisiskolás voltál mindennap elolvastál egy könyvet. Az igaz, hogy azt viszont nem írtad, hogy tanultál is. Tudjuk ki vagy és mennyit kamuzol.

Ez egy olyan levél volt Miniszterelnök Úr, amit se lenyelni, se kiköpni nem tud Weber.

Ha a magyar és lengyel kormányfő aláírná a költségvetés és helyreállítási alap tervezetét ahogy ezt az EP akarja, akkor másnap a Sargentini jelentést életbe léptetnék és megvonnák a két országtól a támogatásokat.

Weber nagyképűsködik, hogy a 25 tagállam is fel tudja venni a hitelt. Ez igaz, de ez a teljes költségvetési összegnek csak a töredék, a helyreállítási alapnak a fele. Amennyiben nincs az EU-nak elfogadott költségvetése, ki az a bolond aki hitelezne?

Bárhonnan nézzük egyértelmű, hogy az EP a jogállamisági mechanizmust a tagországok zsarolására akarja felhasználni. A jelen formájában még uniós jogokat is sért.

Mára kiderült, hogy a britek kiválása nemcsak az angol gazdaságnak fog fájni, hanem a német gazdaságnak is. Franciaország pedig ezt felhasználja Németország zsarolására, amikor az esetleges megállapodás vétózásával zsarol.

EU költségvetés.

Az EU költségvetés, beleértve a helyreállítási alapot is, csúszása azt jelenti, hogy a négy csődközelbe lévő ország csődbe fog menni és a kormányok bukni fognak. Ez súlyos teher lesz az euróra nézve, mivel mindegyik tagja az euróövezetnek. Továbbá, ha nem állnak rendelkezésre a támogatások, nem lesznek beruházások, akkor ez a fejlett országok gazdaságára is negatív hatást gyakorol.
Összességében: Ha nem lesz elfogadott költségvetés és helyreállítási alap, a 25 ország tekintetében sokkal nagyobb lesz a kár, mint a két vétózó országnál. Mindez pedig azért van, mert az EP minősített többsége blokkolja az elfogadást.

Amennyiben egy tagországnál fordúl elő, hogy az országgyűlés nem fogadja el a költségvetést a kormány bukásához és új választás kiírásához vezet.
Ezt figyelembe véve új EP választást kellene tartani, vagy megszűntetni az EP-t, mert úgy néz ki, hogy az EU fejlődésének akadálya a jelenlegi EP.

De azért majdnem kicsinálta Tomikát.

Ki nem állom a németeket. A nyelvüket meg egyenesen utálom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés