Orbán Viktor: Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást

2020. december 4. 7:25
„Az Operatív Törzs hétfői ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után” – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta, hogy az EU-nak most kell elkészítenie a hétéves büdzsét, és segíteni akar a bajbajutott országokon. „Mindezek mellett még egy jogállamiságnak nevezett csomagot is hozzá akarnak fűzni” – tette hozzá. Mint fogalmazott: „mi azt javasoltuk, hogy a költségvetési részt el kell fogadni, míg a jogállamisági rendeletről később kell megállapodni.

A lengyelekkel arról állapodtunk meg, hogy közös megoldást fogunk elfogadni.

Egy külön kiegészítést nem” – szögezte le a miniszterelnök. A kormányfő hozzátette: a lengyel-magyar közös nyilatkozatot mindkét kormányfő aláírta.

Kiderült egy friss bevándorlási terv

„Mindenki mindenféle szamárságot beszél, így Weber úr is” – mondta Orbán Viktor. „Miközben zajlik a járvány, addig betolnak elénk egy gazdaságvédelmi akciótervet és betolnak egy jogállamisági rendeletet, és az utóbbi révén bármire rá lehetne kényszeríteni a tagállamokat. Miközben zajlik a járvány, addig kiderült egy friss bevándorlási terv, aminek révén

34 millió migránst akarnak behozni az unió területére.

Azt akarják elérni, hogy a magyar és lengyel migrációellenes ellenállást egy többségi szavazással leverjék” – mondta a kormányfő. „Én csak a jogi garanciákban hiszek” – tette hozzá.

A kormányfő arról is beszélt, hogy semmilyen bizonyítékot nem látott arról, hogy Szájer József, vagy Deutsch Tamás esetében politikai nyomásgyakorlásról lenne szó, és az összefüggésben lenne a költségvetési vitával. Az unió alapszerződésében nincs olyan jogi megoldás, ami alkalmas lehet a jelenlegi probléma egyéb megoldására. A költségvetési tárgyalások kapcsán a miniszterelnök felvetette azt is: „miért volna az baj, ha nem sikerülne januárig megállapodni az uniós büdzséről?”

„Mi szívességet teszünk”

Orbán Viktor elmondta, hogy ő személy szerint nem akar közös hitelt felvenni az uniós tagországokkal, mivel, „ha valaki nem tud fizetni, akkor nekünk kell fizetni helyettük. Mi szívességet teszünk, hogy részt veszünk ebben a közös programban” – tette hozzá. Mint fogalmazott: „ezt úgy beállítani, hogy probléma lenne, ha Magyarország kimarad ebből, az butaság.

A helyreállítási alapot, és a költségvetést le kell választani a jogállamisági részről,

és az utóbbiról később kell megegyezni” – szögezte le Orbán Viktor.

A migrációs terv, az maga a Soros-terv

„Az uniós migrációs terv, az maga a Soros-terv” – mondta a kormányfő. A minsizterelnök szerint 34 millió embernek akarnak lakást, és szociális segélyt, majd pedig szavazati jogot adni. „Ha majd elég sokan lesznek, akkor saját politikai szervezeteik lesznek” – tette hozzá. Mint fogalmazott: „az államvezetésnek van egy kellemetlen fejleménye, hogy a politikai beszéd és gondolkodás időtávja egyre rövidebb.

Ma alig beszélünk arról, hogy mi lesz a politikában egy óra múlva, és semmilyen közép- és hosszútávú tervek nincsenek.

A kormányfő elmondta azt is: „a magyar baloldal célja, hogy a migránsok behozatala révén plusz szavazatokat szerezzen. Éppen ezért beszélek sokat azokhoz, akiknek gyermekeik vannak, hogy ne engedjék, hogy megváltozzon az ország”. 

Nagy pofont kapott Brüsszel

Nagy pofont kapott Brüsszel azzal, hogy a kilépett Nagy-Britannia már egy vakcinával olt.

Úgy tűnik, hogy aki kilépett, az sokkal hasznosabban képes képviselni az érdekeit” – mondta a kormányfő. „Nagy lecke ez” – tette hozzá. Orbán Viktor szerint a vakcina és a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, így keleten és nyugaton is tárgyalni kell.

Mindent meg fogunk tenni, hogy a vakcina a lehető leggyorsabb módon legyen”

– szögezte le a miniszterelnök.

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást

Orbán Viktor szólt arról is, hogy több konzultáció vár rá a következő napokban, és „hétfőn az Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után. Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást” – tette hozzá. 

A baloldal le akarja választani a magyarságról a határokon túli közösséget

„Mai napig megvannak a 2004. december 5-i határon túli magyarok elleni baloldali kampánynak a hatásai” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint „a baloldal le akarja választani a magyarságról a határokon túli közösséget. Bár több volt az igenek száma, ez kevés volt, azonban 2010-ben sikerült kiköszörülni a csorbát” – tette hozzá.

Mint fogalmazott: „Románia egy fontos ország, a negyedik legfontosabb exportpiacunk. Nagyon sok közös érdeke van a két országnak, így a stabil kormányzás is az”. Orbán Viktor bízik benne, hogy stabil kormánya lesz Romániának. A kormányfő kérte, hogy a magyarok támogassák a magyar összefogást, és szavazzanak az RMDSZ listájára. 

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 332 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az állításod hamis.
Nem a lengyelek beszéltek, hanem a miniszterelnök helyettes.

Válaszok:
Gregorius | 2020. december 4. 10:17

Maximálisan egyetértek Orbán Viktor megfogalmazásával. Nem szabad engedni a 48-ból.
Amit az EP, a német elnökség és Ursula Von der Leyen művel a jog megcsúfolása.

,,akkor kormányon belül ki mondja az autentikus álláspontot. ,,

A miniszterelnök. Ő még nem nyilatkozott.

Megint süketelsz.

Szerinted az EP miért akarja a jogállamiság mechanizmusát - ami még ki sincs dolgozva - a költségvetéssel együtt elfogadtatni?

Ha a 25 tagállam is fel tudja venni a hitelt, akkor miért tökölnek Lengyelországgal és Magyarországgal?

Csermanek maga hülyébb, mint a névadója..

Szerinted jánosbácsi lenne a törvénytelen fia?

Kollekciós kormány van.

Én meg azt hittem, még 2030-ban is őt szeretnéd miniszterelnöknek. Hogy mik vannak!

,,És a közös hitellel elég sok kamatköltséget lehetne megspórolni.,,

Mennyi a tejes hiteldíj mutató?
Fix vagy változó kamatozás?
Ha változó, mihez van kötve?
Milyen egyéb feltételek vannak?

David Manzheley buziszervező pontosan kilenc fideszes politikust azonosított, a több száz közül
Az, hogy G. Sorost állították kinevezett, látható arccal Európa felszámolásának élére, az merő konteó, összeesküvés-elmélet.
David Manzheley és George Soros nem is hallottak egymásról, nem hogy ismernék a másikat - ez nyilvánvaló, különb az "igazi" média: az oknyomozó Átlátszók, 444-ek,Élet és Irodalmak, Népszavák, ATV-k már régen kiderítették volna...
A magyar nemzeti-patrióta oldal ma Európa VALÓSÁGOS VÉDŐBÁSTYÁJA, de ez csak egy tény.
Bár ne így lenne, ezért ne legyünk erre túl büszkék, mert: mi is Európa részei vagyunk.
Ami OV-t illeti: addig jó Magyarországnak, míg Ő van.

Azért zűrös a dolog. K. koalicióban kormányoz két kisebb párttal együtt és aki megszólalt ( ME helyettes) az az egyik partner párt vezetője. A másik, az igazságügyminiszter csendben maradt.

Ez logikus, de azt nem tudjuk, hogy jövőre, korábban felvett hitelek kamataként mennyit kell törlesztenünk. Az államháztartást egyikünk sem ismeri elég jól.

Mint írták, a mandiner támadás alatt állt, kb. déltől lebénult. Készül erre a kormány, a Fidesz 22-re figyelve?

Mi?????
Hogy vezéred már nem tud más ellenérvet mint azt, hogy "migránsokmigránsokmigránsokmigránsok"???
És I.Viktor -az emberekkel ellentétben- még mindig nem unja!!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés