Közösen gyűjt adományokat a Millenáris park és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2020. december 4. 10:04
A rászoruló családokat tartós élelmiszerrel, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóit pedig karácsonyi ajándékokkal lehet támogatni.

Közös karácsonyi adománygyűjtést szervez a Millenáris park és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a december 20-ig tartó Millenáris AdományPark nevű karitatív akcióban az érdeklődők tartós élelmiszerrel segíthetnek a rászoruló családoknak, valamint ünnepi ajándékokat adhatnak a Cseppkő Gyermekotthoni Központ 260 lakójának – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kedden az MTI-vel.

A járványhelyzetben a segítő szervezetek munkájára, önkéntes felajánlásokra, adományokra nagyobb szükség van, mint valaha. A karácsonyi időszakban a Millenáris park már számos alkalommal szolgált helyszínéül különböző adománygyűjtő akcióknak, ebben az évben azonban első alkalommal szervez gyűjtést a rászoruló családoknak, valamint már sokadszorra a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak – olvasható a közleményben. Mint írják, a Millenáris AdományPark akcióban 18 napon keresztül fogadják a felajánlott tartós élelmiszereket, játékokat.

A felajánlásokat a Nemzeti Táncszínház épülete előtt lehet majd elhelyezni a hét minden napján 7.30 és 18.30 között.

A Máltai Szeretetszolgálat segítségével a tartós élelmiszereket rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élők, sokgyermekes családok és hajléktalan emberek kapják meg még karácsony előtt. A szervezők azt kérik, hogy az adománykosárba többek között tisztító- és tisztálkodási szerek, valamint olyan élelmiszerek kerüljenek, amelyek hosszú szavatossággal bírnak és az adományozók gondoljanak az allergiával, ételintoleranciával élő gyerekekre is. A Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak gyűjtött ajándékok átadását a Millenáris park koordinálja. A gyerekeknek játék, társas, sporteszköz, tisztálkodási szer, új vagy jó állapotban lévő tablet és egyéb okoseszköz kerülhet a fa alá. A gyűjtésről a Millenáris park weboldalán és Facebook oldalán lehet folyamatosan tájékozódni.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés