Totális identitásvesztés és személyiségtorzulás

2020. december 3. 10:34

Vásárhelyi Mária
Facebook
A Fidesz kommunikációs stratégiájának atyja jó pénzért adott tanácsokat homofób, antiszemita kampányokhoz.

„Hogy mi jár a fejemben? Hát Jörg Haider, az osztrák szélsőjobboldali párt homfób, idegengyűlölő, rasszista, Európaellenes, rendpárti elnöke, aki egész karrierjét a szexuális és nemzeti kisebbségek és bevándorlók elleni uszításra, a gyűlölet szítására építette, és aki miután egy melegbárban részegre itta magát beült az autójába és az előírt 70 helyett 140km/h sebességgel, a vérében 1.8 százalékos alkoholszinttel egy fának rohant és szörnyethalt. És eszembe jut  Strache, aki korábban éppen Haidert taszította le a pártelnöki székből, akit viszont egy ibizai villában egy magát orosz milliárdosnak kiadó nővel folytatott, és videóra vett beszélgetés buktatott le, amelyben többek között arról beszélt, hogy olyan médiabirodalomra vágyik, amilyet Orbán Viktor épített ki magának Magyarországon, és ehhez szerette volna megnyerni az álmilliárdosnő támogatását.

És erről A. Finckelstein, a Fidesz kommunikációs startégiájának atyja jut eszembe, aki rendszeresen adott jó pénzért tanácsokat homofób, antiszemita, idegengyűlölő kampányokhoz, miközben ő maga zsidószármazású volt, és férfi partnerével élt együtt és boldog családi harmóniában nevelték örökbefogadott gyermekeiket. Ők mind annak a szellemi és politikai közösségnek a meghatározó alakjai voltak, amelyhez a fidesz is tartozik. És amely legfontosabb jellemzője a cinizmus, gyűlöletkeltés, a képmutatás, a hazugság és a magánéleti és a nyilvánosan képviselt politikai értékrend közötti átjárhatatlan szakadék miatti totális identitásvesztés és személyiségtorzulás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ideje lenne széles körben elterjeszteni a következő fogalmakat: krisztofób, hungarofób, heterofób és konzervofób. A liberális oldal abban kétségtelenül tehetséges, hogy a vele egyet nem értőket ellássa valamiféle gyűlöleti címkével, ami aztán (szerintük) feljogosítja őket az erkölcsi magaslatból lezúdított ipari gyűlöletre.

A komplett ellenzék felszámolta az alig létező identitását azzal, hogy keblére ölelte a jobbikot.

Az ember jót vidul, amikor naponta látja megszólalni a Soros zenekar tagjait, Brüsszeltől, Néppárttól a hazai csicskákig. Azokat, akik naponta rúgják fel liberális elveiket. Ugye nyilvánosan nem buzizunk, senkit sem, sem az egyik, sem a másik oldalon. Miként fegyőr tette az ATV-ben, s most Mária ezen írásában, de a sor végtelen.

S ugye itt nem a liberális elvekről van szó, egy intelligens ember nem tesz ilyet. Jó, tudom, ne kérjük számon az intelligenciát a Momentum vezetőjén, s a börtönügynök lánya sem tekinthető morális koordinátának.

Apád egyik diktatúrából a másikba torzult, a szülői példa fontosságáról meg mindenki tud.
Forrásunk maga Vásárhelyi Miklós, aki Tóbiás Áron kérdéseire válaszol. A beszélgetés kötet formájában a Szabad Tér kiadónál jelent meg 1989-ben. Kezdjük a fiatal Vásárhelyivel és lelkes, fasiszta indulásával:
"Rómában a politikatudományi karon tanultam: úgy gondoltam ugyanis, hogy az olasz fasizmus mutat kiutat az akkor idők igazságtalan társadalmából. Ezzel kapcsolatban azt hiszem, nem érdektelen, hogy annak idején még a liberális magyar sajtó nagy része is elismeréssel emlegette a fasiszta rendszer nagy eredményeit, és Mussoliniban a rend helyreállítóját ünnepelte."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés