A Sargentini-jelentést szabályszerűen fogadta el az Európai Parlament

2020. december 3. 16:53

Jávor Benedek
Facebook
Most már csak le kéne folytatni az általa kezdeményezett eljárást.

„Volt itt egy emlékezetes próbálkozás annak idején a Fidesz részéről, hogy eljárási kifogásokkal állítsa meg a Sargentini-jelentés elfogadását és annak nyomán a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását. Az Európai Bíróság ma nyilvánosságra hozott főtanácsnoki véleménye (amely megelőlegezi a hivatalos bírósági ítéletet) minden ponton elutasítja a Fidesz érvelését. Emlékszem, milyen felháborodottan kiabáltak csalást a fideszes képviselők, ezzel voltak tele a kormány propagandacsatornái is. Nos, a Szájer József, Varga Judit és más fideszes jogtudorok harcos álláspontja mind tévesnek, megalapozatlannak bizonyult. A szavazás teljesen szabályszerű volt, és az a kísérlet, amely szerint ki kellett volna kérni az EP Alkotmányügyi Bizottságának előzetes véleményét, szintén ostobaság. Egyébiránt az Európai Bíróság a Sargentini-jelentés tartalmi állításait is több ponton megerősítette már. A jelentés elfogadása óta az EB elítélte a magyar kormányt a lex CEU és a civil törvény ügyében is az uniós jog megsértése miatt.

A Sargentini-jelentést szabályszerűen fogadta el az Európai Parlament, és tartalmában is megalapozott volt. Most már csak le kéne folytatni az általa kezdeményezett eljárást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ismerjük annak a bíróságnak az "elfogulatlanságát" és "objektivitását"...Meg persze a Sarghentiniét is, mely a hazai impotens és sokszorosan leszavazott ellenzék szőcsöve volt.

Ez k? És mit csinál?

Undorító mocskos hazaáruló. Remélem, hamarosan megdöglesz.

Sargentini bevallotta ,hogy sok kávéjába került meggyőzni egy csomó embert a jelentése támogatására.
Az ausztrál állami cégnél kirúgásos következménye volt kollégák meggyőzésére irányuló kisérletnek (canvassing).

Teljesen mindegy, hogy mit mond a főtanácsnok.
Az eljárás elindításához szükséges az állam- és kormányfők egyhangú döntése. Ez azonban nincs meg, mert Lengyelország esetében a magyar kormányfő, Magyarország esetében a lengyel kormányfő vétózik. Ezért áll a nagy Sargentini műalkotás.

Ezért akarják mosta a költségvetés elfogadásával együtt tárgyalni a jogállamisági mechanizmust, melynek egyik célja az egyhangúsági döntés megszüntetése.

Jó felvetés, a matematikai határeset megadja a magyarázatot, és megvilágítja azt, hogy itt gumiszabályok szerint járnak el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés