A Fidesz maga az erkölcsi csőd

2020. december 3. 11:46

Donáth Anna
Facebook
Tíz év ízléstelen urizálása, féktelen tombolása után már csak meg kell kérdezni: mire ez a fölényeskedés?

„Tíz év alatt szinte mindenkibe belekötött, belerúgott a Fidesz. Az igazságos jogállam lebontása során nem pusztán megszüntette, elfoglalta vagy zombivá tette a független intézményeket. Meg is gyalázta őket. Sárba rántotta az Alkotmánybíróság tekintélyét. Likvidálta a legfőbb ügyész pozícióját. Mocskolta a civileket, szidalmazta a független sajtót és az uniós intézményeket. De a legabszurdabb, hogy a magyar kormánypárt évek óta a saját európai pártcsaládját is támadja. Méghozzá azzal, hogy a testvérpártok konzervatív politikusai valójában mind »baloldaliak« meg »túlságosan liberálisok« – ellentétben velük, az igazi, morális keresztény-konzervatív jobboldallal.

Holott a Fidesz maga az erkölcsi csőd. Tíz év ízléstelen urizálása, féktelen tombolása után már csak meg kell kérdezni: mire ez a fölényeskedés? Miféle erkölcsi piedesztál, milyen szigorú konzervatív értékrend nevében ítélkeznek? Kire gondoljunk ilyenkor? A hétvégi buliba helikopterrel röppenő Rogánra? Az Ibizán szipogó Habonyra? A jachtos Szijjártóra? A pláne jachtos Borkaira? Az ecstasy-tablettákat rejtő hátizsákkal a szexbuliból iszkoló Szájerre?

Igen, ezt idáig valódi következmény nélkül hagyta a meggyalázott Néppárt. Az alibiszerű felfüggesztés nem büntetés, hanem gyáva cinkosság. Kár, hogy ez az elvtelenség az Európai Unió működését, az uniós értékek érvényesülését is gyengíti. Elsősorban mégis maguk alatt vágják a fát. Amíg a Fidesz ilyen botrányokkal terhelt, addig ildomos lenne, ha az erkölcsi zsinórmértékről hallgatnának. Ne beszéljenek a morál nevében azok, akiknek egy évtized is kevés volt, hogy a temérdek pénz és a végtelen hatalom mellé modort, ízlést és tisztességet is szerezzenek. Kérem, ne hazudják már, hogy ez az erkölcsös, konzervatív politika.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Túltolják az erénycsőszködést a "feddhetetlen európaiak".

Fokozza a botmixer termék

Jogállam ,,Az igazságos jogállam,, Szivárványos koalíció.

Úgy látszik néhány magyar óráról hiányzott az iskolából. Netán otthoni ,,erkölcsös,, oktatásban részesült?

A FIdesz kitűnően kormányoz, s nincs több afférja mint bármely más pártnak.

Gyanítom, soha nem fog kiderülni semmi, de lehet rá hivatkozni.
Tudod, elég a gyanú ahhoz, hogy valaki bűnös legyen. Az igazság még nem számít.

Anna!

Erről írok Rákay Fhilip kapcsán. Az ne szólaljon meg, akinek nem is a pártjában, hanem a családjában történt morálisan vállalhatatlan eset. Anna, Neked tudni kellene hallgatni, eddig sem voltál hiteteles személy - politikust nem írok, mert azt a szintet nem ütöd meg - , s továbbra sem vagy az.

Mindkét oldalt meg lehetne képletesen tizedelni morális és korrupciós ügyek okán. Kispesten mikor kezdeményezed a botrány rendezését, s gondolod, hogy a Momentum tagjairól nincs kompromittáló hang-és képanyag? Még sokat kell tanulnod.

És a Donáth-kacsa párt, s a többiek felülmúlhatalan korrupciója, hogy szövetkeznek Alkoholistával.

Mondja ezt a lelkész apja és a jaját szexbotrányával a háta mögött Donáth kacsa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés