Remélem, hogy ez csak egy béna elszólás volt

2020. december 2. 19:09

Schilling Árpád
Facebook
Miért kellene egy meleg férfinek jobban tudnia, hogyan és miként működnek a melegbárok?

„Követem a Partizán élő adását, amelyben Szájer botrányát elemzik különféle szempontok alapján. A műsorban épp Stumpf András beszél, egyébként értelmesen. Épp ott tart, hogy a Fidesz nem a magánéleti szabadságot korlátozza, hanem a nem heteró szexuális orientáció nyilvánosságban való megjelenését stb. És ekkor egyszercsak Stumpf a következőt mondja: Nem tiltják be a melegbárokat, van belőle egy rakás Budapesten – ahogy azt te nálam sokkal jobban tudod, Marci. STOP!!! Ez mi? Csak remélem, hogy ez csak egy béna elszólás volt. Mert ugyan miért kellene Gulyás Mártonnak jobban tudnia, hogy mi van a melegbárokkal? Mert meleg? Hogy jön ez ide? Mi a köze a műsorvezető szexuális orientációjának ehhez a kérdéshez? Nem azért foglalkozik Szájer ügyével, mert meleg, hanem mert ez egy kurrens politikai kérdés. És miért kellene egy meleg férfinek jobban tudnia, hogyan és miként működnek a melegbárok? Ha a bárokról volna szó úgy általában, akkor azt mondhatnánk, hogy »András, ezt te sokkal jobban tudod, hiszen heteró vagy, és biztosan sokat jársz bárokba, ahol csajokat szedsz föl?« Biztos vagyok benne, hogy ezt Stumpf nem mérlegelte. Egyszerűen csak kicsúszott a száján. Miért? Mert még ő is itt tart. Konkrétan ott, hogy ha valaki meleg, akkor melegbárokba jár. Mert a melegek helye a melegbár, ahol melegek vannak, és melegednek. Bár fontosnak és értékesnek tartom Stumpf András »ébredés« utáni munkásságát, de azért ezt a meleg dolgot azért nem ártana átgondolnia. És mindenki másnak is, aki felkészült értelmiséginek tartja magát és nem a NER pörgeti a nyelvét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert jól értesült.

Bizonyára így van. Az viszont aligha valószínű, hogy a melegek ne tudnának a melegbárokról és egyéb szubkulturális helyekről, és ne ismernének melegeket. Nekem egyetlen meleg ismerősöm sincs és fogalmam sincs hol vannak melegbárok, illetve hol találkoznak egymással a melegek. (Negyedszázada egyszer lementem az Arany János utcai metrómegálló melletti nyilvános vécébe, mert vécéznem kellett. Megdöbbenésemre ajánlatokat tettek az ott tartózkodók. Ijedtemben, még vécézni is alig mertem. Menekültem kifelé. Gondolom, ma már nem így megy.) Szvingerklubban sem voltam soha, arról azonban tudok, hogy ott mi történik és hogy kell viselkedni. Aranyos, amikor a minden konvenciót megköpködők és eltörölni akarók játszanak prűdet.

Ez jó! :)))

"Mert a melegek helye a melegbár, ahol melegek vannak, és melegednek."

Szegeny Stumpf, meg o sem tart sehol a demokratizalodasban, de majd valahogyan tolcserrel a fejebe toltik a tudnivalokat. Meg a Jobbiknal is europaibb es demokratikusabb lesz nemsokara Stumpf is. Egy ujember, na.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés